בתשובה ליהונתן בר, 09/08/07 10:21
שאלת תם 454828
אני רוצה לחדד שאלה שכבר שאלו אותך.

מה שונה פעולת שיטור כזו מעמידה במחסומים ובדיקה של תעודות זהות? ממניעת הברחות?

יו"ש במשטר צבאי כבר 40 שנה. משטר צבאי = צבא במקום ממשלה, צבא במקום משטרה. זה יוצר מצבים גרועים ולא בריאים (לכל הכיוונים - בין אם פלסטיני יסתכל על זה כשצה"ל חוסם כבישים כדי שמתנחלים יוכלו לעבור בו, בין אם מתנחל יסתכל על זה כשחיילים מפנים אותו ובין אם יו"ר המל"ג יסתכל על זה כשגוף חצי פיקטיבי כ-"מל"ג יו"ש" מכריז על מכללת אריאל כאוניברסיטה בניגוד לדעתו,ובלי לשאול אותו בכלל.

וזה מה שאני טוען - יש פה כאוס שהמדינה לא יכולה להרשות לעצמה. צריך לקיים פה דיון אמיתי מה עושים - מספחים את השטח (ואת תושביו) ואז המשטרה אחראית, או נפטרים ממנו, ואז אחרים אחראיים לו.

בינינו, אנחנו יודעים שהמצב הזה יישאר כמו שהוא עוד הרבה שנים, אז ANARCHY RULES! (ציניות)
שאלת תם 454905
עמידה במחסומים - מטרתה לבצע אבטחה, כלומר, מניעת מעבר של גורמים עוינים שעלולים לבצע פיגוע.
לגבי מניעת הברחות - זה "אם הם כבר שם". וברצינות, אם יתפס חייל מאפשר לפלוני פלשטינאי להבריח איזה מוצר כי הוא עני ומסכן, אני באמת לא יכול לכעוס עליו יותר מידי.

כפי שכתבתי, משטר צבאי או לא משטר צבאי, מי שמפנה את אותם פורעי חוק צריך להיות מי שידע, כאשר התגייס למשטרה/צבא, שזה הולך להיות תפקידו, ולא חייל בחובה או בקבע שזו 'התורנות השנתית שלו'. ובשביל לחסוך את השאלה הבאה - כן, אני רואה הבדל בין תורנות כזו לתורנות 'תומכת לחימה', כמו 'מטבח' או 'עזרה לנזקקים בדרום'.
שאלת תם 454927
אני מסכים איתך - ומי שהתגייס למג''ב ידע בדיוק שזה יהיה תפקידו.

מי שהתגייס לדוכיפת לרגע לא נדרש לפנות, הוא נדרש לאבטח כוחות אחרים, וזו אחת מהמטרות שלשמה הוא התגייס. להגיד שהוא נדרש לפנות זה (במקרה זה) שקר גס.

וחוץ מזה, זה לא קשור להזלת דמעה על הברחות - זה קשור לזה שצה''ל מבצע המון תפקידים ביו''ש שבמדינה מתוקנת (שאינה שטח תחת שלטון צבאי) הם אינם מתפקידיו של צבא.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים