בתשובה לדב אנשלוביץ, 06/10/07 17:07
שאלה: 458949
לא לגרמנים ולא ליפנים לא גזלו את העצמאות. ביפן היה למרבית המזל מושל כללי בשם מקארתור. על סתירה הוא הכניס חייל למספר שנות מאסר. באירופה, פתרה המילחמה הקרה את הבעיה ומהר מאד החלו בעלות הברית להתייחס לגרמניה כמרכיב חשוב בהגנת מערב אירופה כנגד הסובייטים. אינני חושב שהאמריקאים החלו להתייחס לאדמת גרמניה או יפן כאל נחלת אבות, להתנחל שם ולנשל יפנים או גרמנים מאדמותיהם והמים שלהם. אל תשכח שהאינטיפדה הראשונה פרצה 22 שנה לאחר הכיבוש ; היכן היו גרמניה ויפן 22 שנה לאחר הכיבוש?
שאלה: 458950
אני חושב שמתחיל להיות כאן סלט, ואבדתי את החשק להמשיך.
שאלה: 458951
באמת דב! הלכת לדוגמאות של גרמניה ויפן כדוגמאות לעמים לוחמניים שקיבלו בהכנעה את עובדת כיבושם? לקחתי את הדוגמאות ופיתחתי אותן. לא מסתדר לך ואז הכל הפך סלט? אז שבת שלום.
שאלה: 458957
אני חשבתי שהנושא היה יחס נוקשה בהתנהלות בין עמים, ולא מה שאתם קוראים לו ''כיבוש'' כשלעצמו, שכיכב בויכוחים אחרים, ולכן חשתי שאני בדרך ללא מוצא, וצריך לעלות על איזה כיוון חדש, ולא התחשק לי לעשות זאת.
חוץ מזה האיחול הנכון לשעה זו לפי המסורת היהודית הוא ''שבוע טוב'', ולא ''שבת שלום''.
שאלה: 458965
אני חושב שאיציק נתן תשובות נאות לטענה שהטרור הפלשתינאי הוא יוצא דופן ונובע מהתרבות שלהם יותר מאשר משהוא נובע מהכיבוש. יעניין אותי לקרוא התמודדות עם הטענות, גם אם זה לא היה הנושא המקורי.
שאלה: 459247
טרור הוא דרך החיים הפלסטינאית עוד מימי המרד של 36-39 . באינטיפאדה הם לא המציאו שום דבר חדש. רק שיכללו קצת את השיטות.
גם פתיחת מלחמת העצמאות היתה בגל של טרור נגד התחבורה.
גם בשנות החמישים היה טרור עלא שאז הוא בא מעבר לגבול ולכן נקרא הסתננות פדאיונים.
459263
תודה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים