בתשובה למתן ליבוביץ, 03/07/08 18:53
לא בדיוק. 483195
במשחק - לפי אותו אתר - יושבים גבר ואישה בחדרים נפרדים, ואורחי המסיבה שואלים אותם שאלות. שניהם (בנפרד, כאמור) מדפיסים תשובות ומוציאים אותן החוצה. מטרת שני המשתתפים היא לשכנע את האורחים שהם מי שאינם, דהינו, הגבר שהוא האשה ולהיפך.
הגרסה שטיורינג הציע למשחק היא, אכן, זו שאתה מתאר, בשני הבדלים מינוריים: התקשורת לא נעשית באמצעות מחשב אלא באמצעות טלפרינטר (לא היו מחשבים, אחרי הכל); ואחד מהמשתתפים במשחק מטרתו לשקר והשני לסייע לחוקר להגיע לאמת.

הערך הרלוונטי בויקיפדיה, שטוען שהיה המשחק שהיה מקובל במסיבות באותה התקופה ושהוא היווה השראה לטיורינג - http://en.wikipedia.org/wiki/Turing_test
המאמר של טיורינג עצמו, בו מתוארת הגרסה שלו של המשחק (ממש בהתחלת המאמר)- http://www.abelard.org/turpap/turpap.htm
נשמע מוזר 483205
התיאור הזה מוזר מאד. אם האשה ''תתנהג כמו גבר'' והגבר ''כמו אשה'', הרי שהם לא יצליחו להטעות אף אחד - אורחי המסיבה ינחשו שמי שהתנהג כמו גבר הוא האשה ולהיפך. לכן לכאורה על כל אחד מהם להתנהג ''בטבעיות'' (וכך, כאשר ינחשו האורחים שמי שהתנהג ''כמו גבר'' הוא האשה הם יטעו), אבל האורחים, בידיעתם את זה, יבצעו את ההתאמה הנכונה, וחוזר חלילה. זה נהיה משחק מוחות של ''הפוך על הפוך''. לי המשחק נראה הרבה יותר מעניין כששניהם מנסים לשכנע שהם הגבר (או האשה).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים