בתשובה לראובן, 24/07/08 10:05
מאמר מעניין 485729
העקרון דומה (הייתי מפרט קצת יותר, אבל זה מצריך הסבר על אופי פעולתם של הצ'יפים וקצת חורג מתגובה סבירה באורכה). העניין הוא פשוט, בודקים חצי מליון סמנים גנטיים ורואים האם כמה מהם מופיעים ביתר בקבוצה אחת מול השניה. למרבה ההפתעה, מתגלה פעמים רבות שהסמנים הללו נמצאים בדיוק בגני מפתח לתהליך.

אם בונים את המחקר כראוי (ושוב, זה דבר לא קל, אבל אם יש בסיס גנטי מוצק וסמנים עם תרומה משמעותית [לא מחייב, יכולים תאורטית להיות המון סמנים עם תרומה שולית], מה שבד"כ קורה) מה שמוצאים יהיה רלוונטי בוודאות גבוהה מאוד. הדרך כבר לא רחוקה, מחקרים כאלו כבר לא מקבלים כותרות בנייצ'ר ומתפרסמים בעשרות, היום מדובר בכמה עשרות עד מאות אלפי דולרים בהנחה שיש לך את היכולת לגייס את הנבדקים בחינם.
מאמר מעניין 485894
לא הבנתי מה השורה התחתונה- האם יש תוצאות רלוונטיות לסמנים גנטיים המאפשרים לנבא ישיבה בכלא (לעניות דעתי הרבה יותר שימושי לחפש סמנים גנטיים לניבוי מעורבות בתאונות דרכים קטלניות)? האם צבע העור התגלה כסמן רלוונטי?
מאמר מעניין 485948
לא ידוע לי על מחקר שבדק את זה בשיטות שתארתי (כאמור זו טכנולוגיה בת שנתיים לכל היותר). ההודעה המקורית נועדה לציין שהדבר אפשרי (גם בהקשר של תאונות דרכים, אני מניח שתמצא תכונות הקשורות ליכולת ריכוז, אגרסיביות, ראיה מרחבית וכו') בכלים של ימינו. לדעתי סביר שמחקר בנושא יתפרסם בתוך שלוש שנים לכל היותר.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים