בתשובה לצפריר כהן, 03/08/08 13:54
הגנת הצרכן אינה מבטאת ''זכות'' למוצר. 486600
לא נראה?
לפי נסיוני הדל הם גויסו ממזמן, גם בשגרה וגם בשוטף.
גם במלחמת לבנון השניה וגם בשהות בלבנון לפניה הצבא התלונן על פגיעה בבטחון שדה בגלל השימוש הזה.
מאד עצוב שאותו הצבא הוא מי שגרם מלכתחילה לשימוש הזה.
הגנת הצרכן אינה מבטאת ''זכות'' למוצר. 486602
לא עצוב בכלל, יש אולי בעיה עם כך שחלק מהאנשים לא מודעים לכך שהם משדרים באויר כמו במכשירי קשר רגילים, מספיק תדריך סטנדרטי בנושא ביטחון שדה בקשר כדי לפתור את הבעיה, מה גם שרשתות הסלולרי הן יותר מסובכות לציתות מאשר רשתות הרדיו הצבאיות.
הגנת הצרכן אינה מבטאת ''זכות'' למוצר. 486605
הרשתות הסלולריות הרבה יותר מסובכות לציתות, ולמעשה צריך ציוד ברמה של ארגון ביון כדי להאזין להן. זה לא אומר שהחמאס או החיזבאללה לא השיגו מערכות ציתות כאלה, אבל זה בוודאי הרבה יותר בטוח מהקשר הצה''לי שבו אתה יכול לדווח ''יהלום כאן חמש אל''ף, מתחיל תנועה לכיוון הכפר על ציר חוטפני'' כשכל ילדון שמצויד בסורק תדרים יכול לשמוע כל מלה.
הגנת הצרכן אינה מבטאת ''זכות'' למוצר. 486607
עד שמישהו יוריד אנטנה קטנה ויהפוך את כל התא הסללולרי ללא זמין. האם צה"ל צריך למגן גם את כל האנטנות, לשיטתך?

אגב, טיבם של "מכשירי ציתות" שהם הופכים להיות פשוטים וזולים יותר כאשר הביקוש להם גובר. אני לא בטוח שרק "ארגוני ביון" יכולים לצותת.
הגנת הצרכן אינה מבטאת ''זכות'' למוצר. 486627
אם מישהו יוריד את האנטנה המילואימניקים יהיו בדיוק באותו מצב שאתה מציע שהם יהיו בו מלכתחילה. אין להם מה להפסיד. אז השומר בעמדה המרוחקת לא יוכל להעיר את המחליף שלו ולמ"פ מפקדה יקח עשרים דקות במקום שתי דקות לברר אם ההאמר התקול של פלוגה ג' יצא ליום טיפול או לא. "לשיטתי" צה"ל לא צריך למגן אף אנטנה. מדובר כאן במצב שנוצר לא ביוזמת צה"ל, וצה"ל בהחלט חש לא נוח איתו. מצד שני, אתה מציע דברים שנשמעים קצת מנותקים.

אתן לך דוגמה אחרת: במשך שנים רוב המילואימניקים הגיעו לבסיסים בתחבורה ציבורית. עם הפיכת המכוניות הפרטיות לנפוצות (ובמקרים רבים שתיים למשפחה) התחילו מילואימניקים רבים להגיע לבסיסים במכוניות שלהם. זה הרבה יותר נוח, מהיר, נותן לך אפשרות לקפוץ הביתה בין משמרות או לחופשה של עשרים וארבע שעות או לישוב הקרוב כדי להביא כמה קולות, עוגיות ופיצוחים לקראת שבת, נותן לך מקום בטוח להשאיר בו את הציוד, אי של פרטיות לשיחות טלפון ומטען זמין בלי תלות באיזה גנרטור. כתוצאה מהמצב בו לרבים מהחיילים יש רכב זמין החלה הסתמכות-בפועל על העובדה הזו. כאשר, נניח, צריך להעביר חמישה חיילים למוצב אחר בדרך כלל מה שיקרה הוא שיבדקו למי מהם יש רכב, ואם יש שני כלי רכב לפחות אז החבר'ה פשוט יסעו במכוניות שלהם. לפי הגישה שלך צריך לזעוק כאן גוועלד. מה יקרה במצב חרום? גם כן יהיה לכם אוטו? אז איך אתם מעזים לנסוע במכוניות שלכם. תמתינו כאן עד שנביא את הנ"נ החורק, תשבו עם קסדה על הראש בארגז הפתוח שלו ואם במקרה כבר שקעה השמש אז תחכו עד שנמצא סגן אלוף שיחתום לו על כרטיס העבודה. את המכוניות שלכם תשאירו כאן, כי בחרום לא תוכלו לעבור ממוצב למוצב בפרייבט. ודרך אגב, גם כשתצאו הביתה תעשו את זה על פי לוחות הזמנים של אגד. מה אתם חושבים, במלחמה תוכלו לקפוץ הביתה לעשרים וארבע שעות?

אם אתה חושב שהמילואימניקים יהיו מוכנים להפסיק להשתמש במכוניות אתה טועה. האלטרנטיבה מבחינת צה"ל היא לקיים שרות מוניות לכל מילואימניק מתי ולאן שהוא רוצה. זה לא ישים. המסקנה - המצב הקיים יימשך. המצב לגבי הטלפונים הסלולריים זהה בדיוק.

לגבי ציתותים, לא משתמשים במכשירים האלה בפעילות מבצעית. ציתות להם מחייב ציוד והכשרה לא פשוטים. אתה לא נמנע מלהשתמש באתר האינטרנט של הבנק שלך רק משום שסביר להניח שה-CIA יכול גם הוא להכנס אליו, ומרגע שהיכולת הזו קיימת היא תהפוך לנפוצה יותר גם בקרב פושעים פליליים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים