בתשובה לערן בילינסקי, 18/12/01 11:32
אוכל 48795
כן. הכוונה למטבח זה. טעים, משגע, מה חבל שאין יצוג בארץ.
אוכל 48796
נסי את ''קריאולה'' בחיפה, ברחוב מוריה.
חריפות ממסטלת 48814
המטבח של לואיזיאנה אכן משגע. מדובר למעשה בשני מטבחים, הקריאולי והקז'ואני (Cajun); היות שבמסעדות האמריקניות ההבדל בין המסורות היטשטש מתייחסים לשני המטבחים בשם לואיזיאנה.

מקורו של המטבח הקז'ואני במהגרים שהגיעו לאמריקה במאה ה-‏17 מדרום צרפת, התיישבו בנובה סקוטיה, גורשו משם בידי הבריטים והגיעו ללואיזיאנה.

הייחוד של המטבח הזה שיש לו המסורת של המטבח הצרפתי (אם כי כפרי) משולב במיני תבלינים חריפים כגון פלפל אדום וטבסקו, שאת השימוש בהם למדו המהגרים הצרפתים מהאינדיאנים. במטבח הלואיזיאני סוגים שונים של בשר והרבה פירות ים שמצויים בשפע באיזור ניו אורלינס (מקור המטבח הקריאולי, שיש בו גם סממנים של בישול איטלקי וספרדי).

אכלתי פעם ספר-ריבס בסגנון קז'ואן בסן פרנציסקו, וזה היה ממש מיתולוגי. התיבול היה חריף-מתוק (כמו דבש שרוף), חריפות ממסטלת. איני יודע לאיזה מטבח משייכים את הספר-ריבס שמגישים ב"מיט באר" (שד' חן בתל אביב) אך הוא היה הכי דומה שאכלתי בארץ לספר-ריבס הקז'ואני. שווה לנסות.
לגלות את אמריקה 48842
במסעדת ''קולומבוס'' (ביקרתי בסניפים בהרצליה פיתוח ובאילת) מגישים מספר מנות מוצלחות בסגנון קז'ון.
לגלות את אמריקה 48894
וגם בשר יען, שזה אחד הבשרים הטעימים ביותר שנתקלתי בו. מצד שני, אני מאותגר קולינרית, אז אני לא הוכחה לכלום.
בירור טלפוני מהיר דהיום 49035
מעלה כי ב'קולומבוס' בהרצליה לא מציעים יענים. אשר על כן לא אסעד בה לציון שמחתי הממשמשת.
בירור טלפוני מהיר דהיום 49038
הם הפסיקו?! אבל זו הייתה המנה האהובה עלי אצלם!

איזו שמחה?
יש יענים / בעיר הרוצחים 49098
בשובי מארוחת קדם-יומולדת במסעדת בלק סטיר (1), אציין כי מנות היען חיות ובועטות (או יותר נכון, סתם טעימות נורא). מומלץ בחום. 20 ש"ח לקילו שווארמה יען בטיב-טעם.

הקוראים מוזמנים בזאת לצפות עמי ב'שר הטבעות: אחוות הטבעת' בחמשוש הבא, לרגל החלפת הקידומת.

(אני באמת הופך למדור פרסומי מהלך, אעבוד על זה)

לגלות את אמריקה 49030
הסטייק קז'ון המוצלח ביותר הוא במסעדת ''אוונגרד'' בקריית עתידים בת''א.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים