בתשובה להאייל הצוהל, 23/10/08 2:17
כמה מחשבות קודרות 493881
אתה כמובן צודק. הבאתי את המספרים המנופחים האלה כדי לסתור את הטענה שהטכנולוגיה תמיד תתפתח במקביל לגודל האוכלוסיה ותאפשר להאכיל את כולם. אולי אני מתווכח עם אנשי קש, אבל אני נתקל בצורת המחשבה הזו בכל מיני מקומות, לדוגמה תגובה 492798.

אנחנו מסכימים שהגידול יעצר. רק שהתרחיש הנימוסי שלך, שבו העניים מפסיקים להביא ילדים כי אין להם איך להאכיל אותם נשמע לי בלתי יציב. זה יכול לקרות למשך כמה עשורים (נניח), אבל הלחצים האבולוציוניים הם חזקים ביותר במקרה הזה. לאורך מאות ואלפי שנים הביולוגיה בוודאי תנצח כל תרבות ושכל ישר, במיוחד כאשר אלה עם השכל הישר הם אלה שלא מביאים ילדים.

ייתכן שתשאר הבחנה בין העולם העשיר והעולם העני, כאשר העשירים ימשיכו להיות דומים לנו, אבל באיזשהו שלב העניים (שמתרבים ומתים במספרים הרבה יותר גדולים) יתפתחו למשהו אחר. ואם הם ייכחדו כולם, תצטרך לחכות עוד כמה (מאות? אלפי?) שנים לפני שהתהליך יתחיל שוב.

כל זה כמובן הוא התרחיש האופטימי, שבו המין האנושי ממשיך להתקיים. איך אתה רואה אותו?
כמה מחשבות קודרות 493899
אני מאמין שאנחנו עוד מאוד מאוד רחוקים מיכולת ייצור המזון המקסימאלית בכדור הארץ, ושרמת החיים בעולם השלישי (בעיקר הודו וסין, שמהוות ביחד חלק נכבד ביותר ממנו) תמשיך לעלות, מה שדווקא יוציא אוכלוסיות גדולות מהחיים על סף רעב לחיים ברמה סבירה, ובו-זמנית יביא לצמצום בקצב גידול האוכלוסיה (שקטן ככל שרמת החיים עולה).
אין סיבה שבסופו של דבר (בעתיד הרחוק) לא יקרה אותו התהליך גם באפריקה השחורה ובעולם המוסלמי.
כך שנראה לי סביר שאוכלוסיית העולם תתייצב בסופו של דבר, ואולי אפילו תגיע למצב שבו היא קטנה (לא מרעב, אלא מכך שאנשים בוחרים להוליד מעט מידי ילדים למרות שהם בקלות יכולים לממן יותר, כמו שקורה עכשיו באירופה), בלי לעבור בדרך במצב קשה יותר ממה שיש היום בעולם השלישי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים