בתשובה לטווידלדי, 23/11/08 10:21
באמת תודה לעיתונאים. 496940
ההסבר שלי הוא, שכאשר תופעה מסוימת (ככל הנראה) שכיחה בצורה כזו, היא נראית כנורמה. כדי לצאת נגד נורמה מושרשת צריך לגייס תעוזות נפש ולהסתכן בתווית ''פרו-פמיניסטית'' (או סתם דון קישוטית) שתדבק בך.

כמו כן, יחסית קל לצאת נגד שחיתות - יש מסמכים, יש רישומים של העברת כספים. לעומת זאת קצת בעייתי לצאת בכותרת ''הפוליטיקאי הבכיר הסתגר עם מזכירתו בחדר למשך חצי שעה, ויצא כשהוא מסדר את החולצה''.
באמת תודה לעיתונאים. 496963
ומה אם לראיין את המזכירה? לחפש מוטרדות נוספות? לגלות רישומים ועדויות לכך שהוא נפגש עם עובדותיו בבתי-מלון?
העיתונות אמורה לצאת נגד תופעות שכיחות. 496965
ואני לתומי חשבתי שעיתונאים מתגאים בהיותם כלב השמירה של הדמוקרטיה, לא בהיותם כלב השמירה של הישבן שלהם. והטרדות וכפיה, אם אכן אירעו, כבר אינם 'נורמה' שאסור לצאת כנגדה - ולא מהשנה.

כמו-כן, הכותרת שלך בעייתית *רק* אם זה מקרה שקרה פעם אחת. אם אירע מקרה כזה פעם אחר פעם, כל עיתונאי טוב יוכל לבנות תחקיר, ואם הוא טוב מספיק - גם תחקיר חסין תביעת דיבה (אני מכיר, אגב, מישהו שפרסמו עליו באיזה מקומון ידיעה שקרית לגמרי. הוא זכה בתביעה משתי סיבות: האחת, שהעיתון לא טרח לבקש את תגובתו, ושנית, שהכתב לא נכח במקום האירוע עליו דיווח-כביכול. אם הוא היה כותב אותו דבר שקרי אבל נמצא שם ונותן לו תגובה במשפט אחד בקצה הכתבה, לא היה מה לעשות). יותר מזה - מקרה איציק מרדכי כבר אירע לפני כמה שנים, דוגמה נוספת לכך שהעניין לא היה 'נורמה מושרשת' שאין לצאת כנגדה, ושגם במקרים כאלה אפשר לצאת בכותרת גדולה נגד איש ציבור. ושוב: אם 'כולם ידעו', זו בושה וחרפה שאף אחד לא עשה עם זה כלום, והתירוצים בנושא אינם יותר מתירוצים.
העיתונות אמורה לצאת נגד תופעות שכיחות. 496979
קודם כל, על איזו כותרת אתה מדבר? זה אתה שמשנה כותרות כל הזמן :-)

שנית, הדברים שכתבתי אינם *צידוק* בשום אופן לאי-חשיפת תופעות כאלה. הם פשוט ניסיון להבין מה עובר בראש של אותם אנשים. בעובדה שזה "בושה וחרפה", אתה לא צריך לשכנע אותי, תודה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים