בתשובה לראובן, 26/03/09 9:31
בכל זאת הופתעתי 507110
ואכן אנשים מהם שמעתי כי ממשלת אחדות היא דבר רצוי, סבורים כי ההבדלים הרעיוניים בין "מפלגות השלטון" הם אפסיים. עבורם אכן הגיוני לראות בבחירות כשאלה של אישים.

אוותר על הויכוח בדבר היעדר הבדלים בין המפלגות (לא מקובל עליי, בקצרה) לטובת חידוד הנקודה. אם נאמר כי הבחירות מתקיימות לצורך הרצת אישים בלבד, הרי שאין היגיון בשיטת הבחירות/הקמת הממשלה הקיימת כרגע. שהרי ההמלצה לנשיא היא אקט שמתבסס על היגיון "המאבק הרעיוני". הימין ימליץ ביבי, ומפלגות שאינן מזהות עצמן כימניות ימליצו משהו אחר. אח"כ יבוא ביבי בשם ניצחון הימין ויבקש להקים ממשלה על בסיס אישי ולא רעיוני...

זוהי כימרה שנועדה לא לעבוד.
בכל זאת הופתעתי 507115
יש בזה משהו, אבל זה בדיוק המתח שדיברתי עליו. מי שמצביע למפלגה ''רעיונית'' קטנה בדרך כלל עושה זאת כדי ''להמריץ'' את הקואליציה שתוקם לכיוון הרעיוני שלו. כמובן שיש בכל זאת הבדלים, לפחות היסטוריים, בין הרעיונות של המפלגות הגדולות וראשיה, וזה מספיק כדי לתחום את הקואליציות מבחינת המפלגות הקטנות, אבל ההבדלים האלו הם לא עד כדי כך גדולים מכדי למנוע ישיבה בממשלה של הליכוד והעבודה ( מה גם שיש להם אויב משותף -קדימה).

כך מפלגות הימין, השותפים ''הטבעיים'' של הליכוד ימשכו את הממשלה ימינה, אבל כפי שאנו רואים, אפשר בקלות לדמיין ממשלה עם הליכוד ומפלגת העבודה ( אבל לא עם מר''צ). חלק ממצביעי מר''צ הימרו על האפשרות שתוקם ממשלה בראשות קדימה או אפילו העבודה ( אם הם היו אופטימיים במיוחד בקשר לסקרים) ואז הם יכלו להטות את הקואליציה לכיוונם.

מי שמצביע עבור מפלגה גדולה, בפירוש מצפה שהיא תגיע לשלטון. מי שמצביע עבור מפלגה קטנה עושה זאת כדי לאותת למפלגת השלטון לאיזה כיוון צריך לפנות. מצביעי ליברמן לא היו בולעים את לשונם אם ליברמן היה ממליץ על לבני בתנאי שהיו עוטפים להם את זה נכון.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים