יהיה מיתון קל במשך כשנה, ואז חזרה לצמיחה 522122
חצי שנה לאחר הסקר נראה שהכותרת היתה הבחירה הנכונה - המאבק במשבר הצליח.
בהנחה שלמאבק היה חלק משמעותי בסיומו המתקרב של המשבר, נפתחת עתה המערכה האמיתית - על הקרדיטים, כפי שמתאר נחמיה שטרסלר:

"לאחר שנתיים של משבר עולמי ושנה של משבר מקומי, העולם יצא מהבור הגדול, וישראל היא בין המדינות שאף עברו לצמיחה. אמנם איטית, אך צמיחה."

"על הקרדיט העולמי מתחרים הנשיא אובמה ונגיד הבנק הפדרלי בן ברננקי. אובמה אמר באחרונה, ש"ארה"ב מתחילה לראות את סוף המיתון", וש"אנחנו בדרך הנכונה". הוא רואה בתוכניות ההתערבות והסבסוד שלו את הסיבות להתאוששות"
"ברננקי אמר ביום שישי האחרון, שהכלכלה העולמית חוזרת לצמוח הודות להתערבות הבנקים המרכזיים והממשלות בעולם"

"בישיבת הממשלה השבוע הסביר יובל שטייניץ, כי הוא זה שאחראי למפנה, עקב גיבוש עסקת החבילה, אישור התקציב הדו-שנתי, הרחבת הוצאות הממשלה וסיוע במתן אשראי.
אבל סטנלי פישר לא מוותר בקלות. הוא אומר שהמהלך של הורדת הריבית היה נכון, וכך גם הזרמת הכסף הענקית למשק, וכי היה נכון להתערב בשוק המט"ח ובשוק איגרות החוב, כי כך הושג פיחות ונמנעה דפלציה. "

והזוכה הגדול הם הציבור הישראלי והסקטור הפרטי.
הסקטור הפרטי "נערך במהירות: הוא התייעל, פיטר במשורה, קיצץ, הוריד עלויות ושינה שווקים ותוכניות. הוא עשה בדיוק מה שהממשלה לא עשתה. וגם בזכות הציבור הישראלי, שלא התפרע בחגיגת קניות כמו האמריקאים, שלא התאפיין ברדיפת בצע כמותם ולא נטל משכנתאות אדירות מול הכנסה שאיננה. "
יהיה מיתון קל במשך כשנה, ואז חזרה לצמיחה 522214
החברה' מתפארים מהר מדי. בכלל אינני בטוח שהמשבר הסתיים.אמנם הבורסה עולה ואפילו הופיעה צמיחונת קטנה אבל לא הייתי ממהר כל כך לחפש קרדיטים. בארה''ב הכלכלה די מעוותת ומניעת קריסת המוסדות הפיננסים לא ביטלה את העיוותים הללו.
יהיה מיתון קל במשך כשנה, ואז חזרה לצמיחה 522228
איך אתה מסכם את תקופתו של אובמה עד היום - מבחינה זו ובכלל?
יהיה מיתון קל במשך כשנה, ואז חזרה לצמיחה 522232
אני קצת מאוכזב בגלל שהמדיניות של אובמה בגדול היא להחזיר את המצב לקדמותו. ראשית, להציל את המיגזר הפיננסי- גדול יותר עם פחות שחקנים. להזכירך, המיגזר הפיננסי הוא אחד האחראים העיקריים למשבר. אובמה אינו מצליח-ואולי אף לא מנסה- לחרוג ממוקדי הכוח התאגידי בקונגרס ועדיין אינו פועל להחזיר חלק מהייצור לארה"ב (הציג לפני הבחירות תכנית עידוד על ידי שינויים במיסוי).
אם תעקוב אחרי המאבק על הרפורמה במערכת הבריאות האמריקאית, תראה שעד הימים האחרונים נמנע אובמה מלהפעיל את ההסקטורים שתמכו בו לנשיאות והשאיר את הקרקע למתקפה רפובליקניתhttp://www.zmag.org/znet/viewArticle/22420
הבוטות של המיתקפה הרפובליקנית עוררה את תומכי אובמה שהסתפקו עד היום במאמרים.בימים האחרונים החלה מתקפת נגד פעילה של האיגודים ואחרים בעד הרפורמה.
באופן כללי אפשר לחוש באכזבה ממדיניות אובמה בקרב בוחריו .
זה כמובן איננו סיכום כי בסה"כ אובמה מכהן רק 8 חדשים והחולשה העיקרית היא של אלו שהיוו את הבסיס לבחירתו וחשבו שהם יכולים ללכת לישון ולתת לו לעשות את העבודה.
יהיה מיתון קל במשך כשנה, ואז חזרה לצמיחה 534308
הכלכלה והיזמות הישראלית קוצרות שבחים רבים לאחרונה, הן בכתבות בעיתונים בחו"ל והן מגופים כלכליים בינ"ל. דעה אחרת, מנומקת ומודגמת מבטא תני גולדשטיין, העורך הכלכלי לשעבר של Ynet. הוא חולק על ערך אבחנותיה ועצותיה של קרן המטבע הבינ"ל בעבר ומתייחס ספציפית למה שלדעתו היא החמיצה במקרה הישראלי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3822963,00.h...
יהיה מיתון קל במשך כשנה, ואז חזרה לצמיחה 534311
אני קראתי (אצל מירב ארלוזורוב ב''דה מרקר'' אאל''ט, אין לי כח לחפש) שאחת הסיבות העיקריות לצורה הקלה בה עבר המשק הישראלי את שפעת החזירים הזאת, היא הרגולציה על מערכת הבנקאות הישראלית, אשר אסרה עליה לעשות את השטויות שעשתה אחותה בארה''ב, ושכעת ארה''ב הולכת בעקבות המלצות ועדת בכר.
יהיה מיתון קל במשך כשנה, ואז חזרה לצמיחה 534315
קראתי את זה בעבר (אולי אצל ארלוזורוב) ולמרות כל מה שקראתי מאז, אני נוטה לקבל את הטענה שזוהי הסיבה העיקרית לאופן המתון בו עברה ישראל את המשבר. הנה הקישור שנותן את המאמר ההוא במקום הראשון וביקורת על מסקנות ועדת בכר (לא ממש קראתי, אולי זה לא קשור) בשני: http://www.google.co.il/search?rlz=1C1CHMA_enIL360IL...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים