בתשובה לירון, 12/01/02 18:28
אבקש להוסיף על דבריו של גלעד 52298
אולי באמת ניתן להביס את אל-קעאידה במלחמת חורמה, אך רצח אפגנים חפים מפשע אינו משרת את ארה"ב בכל צורה שהיא. אין עימות בין ארה"ב לעם האפגני, אין לו אחריות לפשעים שבוצעו על אזרחיה, ואין כל צורך בברוטליות המופרזת בה נוקט צבא ארה"ב כרגע.
בכלופן, המאמר יוצא בעיקר נגד מה שארה"ב *אינה* עושה, ומתעסק פחות באלימות המופרזת כלפי העם האפגני. ארה"ב מוסיפה לשים מבטחה במשטרים רודניים כדוגמת הטאליבן, ובכנופיות פנאטיות כדוגמת המוג'הידין, למרות שידוע היטב מן ההיסטוריה שארגוני גרילה תמיד גורמים לתסיסה וחוסר-יציבות משטרית, גם לאחר שניצחו. כך אירע לספרדים אחרי שגירשו את צבא נפוליאון בכח הגרילה, כך לערבים אחרי המרד במדבר בפיקודו של לורנס, כך בלבנון וכך באפגניסטן. התנהגות אימפריאליסטית מעין זו אמנם מבססת את מעמדה של ארה"ב כמעצמה החזקה בתבל, אך בטווח הארוך היא מביאה לקעקוע אושיותיה כאומה דמוקרטית ונאורה. כך, בזעיר אנפין, קורה גם לנו.
אבקש להוסיף על דבריו של גלעד 52325
אני מסכים עם רוב דבריך, ומבקש להרחיב:
אינני מסכים בצורה מלאה עם הדרך בה פועלת ארה"ב באפגניסטן, ואני חושב שנכונות שלה להקריב יותר, ולסכן חיי אדם במהלכים קרקעיים, היתה מניבה פחות הרוגים אזרחיים. אבל לצערי, כפי שציינתי, מנהיגים ועמים כיום במערב אינם מוכנים לשלם מחיר עבור המלחמה ברשע (וכן, גלעד, בן-לאדן הוא "רשע").
עם זאת, אני חושב שאם אותם גופים שמוקיעים את ארה"ב, ובמשתמע מסבירים שהפיגועים הם אשמתה מראש (ר' לדוגמה את גלעד בתגובתו למעלה, בה הסביר שארה"ב קוצרת את מעשי ידיה שלה, ובכך למעשה מעמיד את בן-לאדן במעמד מגן החלשים אשר קם לנקום את נקמתם הצודקת וכפועל יוצא מכך - מצדיק את הפיגועים, באורח משתמע) היו מעבירים מסר שהם מוכנים לשלם מחיר כבד יותר מבחינה פוליטית פנימית, ולעמוד מאחורי הממשל גם כשארונות של חיילים אמריקנים יתחילו לחזור מאפגניסטן, אז הם היו מועילים הרבה יותר לרווחת העם האפגאני ממה שהם עושים עכשיו.
דרך אגב - התוכל לנקוב בשמות של משטרים אפלים אשר ארה"ב תומכת בהם כיום, ללא ניסיון לשנותם (לדוגמה - ללא גינוי של מחלקת המדינה כשאלו מפירים זכויות אדם)? אני שואל זאת מתוך סקרנות אמיתית, ולא כי אני יודע שאין כאלו.

ועוד נקודה לנושא הדמגוגיה (מצטער, פשוט נפגעתי אישית) - טיעוני לא היוו בגדר דמגוגיה. ניסיתי להביא דוגמה בה יהיה ברור לכל שהבחירה במלחמה היא מוצדקת, ואז להשליך ממנה על הבחירה של ארצות הברית. מה שניסיתי לשלול, על דרך הדוגמה, הוא את התזה על פיה כל בחירה בדרך אלימה על מנת להשיב לאלימות היא מעשה בלתי מוסרי.
אבקש להוסיף על דבריו של גלעד 52333
מכיוון שאתה מעוות את דבריי כרצונך, ואף בוחר להתעלם מהבהרותיי בנושא - מבחינתי הדיון עמך הסתיים בנקודה זו, לצערי.
אבקש להוסיף על דבריו של גלעד 52334
ומדוע שארה"ב תתרום ארונות מתים מלאים בחייליה לרווחת העם האפגאני?
שמות כבקשתך 52372
ראה הרשימה המובאת להלן: http://www.adbusters.org/magazine/39/interventions.h...

כל טוב.
שמות כבקשתך 52556
מכיוון ששאלתי על השנים האחרונות, קפצתי לסוף -
2001 - אפגניסטן - מכיר. כל מי שינסה לשכנע אותי שמדובר בתמיכה במשטר אפל לא יצליח.
2001 - מקדוניה - סיוע לממשלה כנגד המורדים האלבנים - לא מכיר את הסוגיה, תוכל להרחיב?
2000 - קולומביה - מאבק נגד סוחרי סמים. שוב פעם - אני לא רואה תמיכה במשטר אפל.
1999 - יגוסלביה - לןפי מה שזכור לי, ארה"ב תקפה שם ללא כל אינטרס שאני יכול להצביע עליו מלבד לסייע לקוסוברים שסבלו דיכוי. האם העובדות שונות? אשמח לשמוע.
אפגניסטן וסודאן 1998 - הפצצות כנגד בן-לאדן ותשתיות שלו. ר' לעיל
1992-1995 - קרואטיה ויגוסלביה לשעבר - תקיפה של הסרבים עבור עצמאות בוסנית. האם באמת תמיכה במשטר אפל?
6-1994 - האיטי - על פי מה שכתוב היתה הפיכה צבאית שהורידה נשיא שמאלי מהשלטון, וארה"ב סייע בהחזרתו. אני לא מכיר את פרטי הסיפור אבל נשמע לי בדיוק כמו משהו שהוא ההפך ממה שמאשימים את ארה"ב בו - סיוע להפיכות צבאיות כנגד שליטים שמאליים.
4-1992 - סומליה - קצת קשה לי להאמין לזה שהסיוע ההומניטרי של האום מכונה באתר "כיבוש", אבל בכל מקרה גם פה לא תצליח לשכנע אותי שארה"ב, בשל אינטרסים כלכליים/פוליטיים (אנטי קומוניסטיים) סייעה לסומליה.
1991 - מלחמת המפרץ. טוב - זה מוכר. כמובן ששחרור כווית מצדאם חוסין הוא תמיכה במשטר אפל וכיו"ב.
אני מצטער, טרם באתי על סיפוקי. אם זו הרשימה, אז כנראה שמצבי באמת טוב.
אני עדיין מחכה לתשובה לבקשתי.
שמות כבקשתך 52569
במיוחד בקשר להאיטי, קולומביה וסומליה - אני ממליץ לך בחום לחפש מידע נוסף באינטרנט (אשמח לספק לך קישורים, אם תבקש זאת), לפני שתפסוק דעתך על סמך בורות ומקורות מידע אינטרסנטיים וחלקיים.
שמות כבקשתך 52695
אשמח לקישורים

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים