בתשובה לברקת, 03/10/09 21:13
על טעם וריח...? 526807
אנחנו כנראה מתגוררות על פלנטות שונות. ראיתי בכמה מקומות ברשת סגידה לכתיבה של רון מיברג, בעוד שכאשר ניסיתי לקרוא את רשימותיו ב''מעריב'' בשנה האחרונה הן היו מבחינתי בכיינות מתמשכת על כך שנאלץ לרדת מהארץ בגלל להקת ברנז'אים צמאי דם או משהו בדומה לכך, בתוספת פרטים לא מעניינים בעליל מחייו במיין. או שזקנתו מביישת את נעוריו שלא הכרתי, או שהטעם שלנו בכתיבה הוא שני קווים מקבילים.

אין לי מושג מה זה ניו-ג'ורנליזם. אני רק יודעת שהביקורות בעין הדג ברובן לא אישיות כלל - כלומר, הכותב יכול לספר משהו על עצמו אבל עיקר הביקורת תהיה אובייקטיבית. זאת דווקא בניגוד לביקורות קולנוע בעיתון, שמבוססות יותר מדי על התרשמות אישית.

אין לי התנגדות מיוחדת שבביקורת סרטים תופיע התייחסות אקדמית, אני פשוט חושבת שעבורי כצופה, רוב הפעמים הפרטים האלה לא רלוונטים. אני מצפה להנות מסרט כמו שאני מצפה להנות מיצירת אמנות בכלל, כיצירה שלמה בפני עצמו ולא כמשהו שצריך להסביר לי עליו כדי שאוכל להעריכו כיאות.
על טעם וריח...? 526816
על טעם וריח...? 528277
It's about time people will stop the manner of reponding to people's questions/notions with Wikipedia link instead of a short informative and much more pleasant response.
Specifically for that link, i went to the link, where the first paragraph said nothing about what the subjuct is in essence.
further reading started to be too lengthy to continue with and contributed little to the understanding.
If we were all sitting in a comfortable living room having a nice intelectual conversation, people would rather speak to the point and not giving links, so why in that format it is it so common?.
Moreover, if it was a special hidden link to a special internet page that have relevant information, but the average reader will have difficulty to find, that might give reasonable contribution.
In the wiki case, presuming the other participants here heard of wikipedia somewhere along their lives, this kind of answers carries also a little (hidden?) disrespect/patronizing towards the previous responder.
As i see it (my opinion surely, also for all the above),
if we are having a conversation here, lets have it, and not send people running to the nearby library in the middle of the conversation instead of putting some effort in giving them information that they don't have right now.
Guess we came here to learn from each other, we came for the data, not the (tirivial) pointers.

על טעם וריח...? 528282
אני מזדהה עם הרגשתך לפעמים אך מבין את המלנקקים ומודה להם.
בנוגע ליחסה המתנשא/מזלזל לכאורה של החשמנית, ארשה לעצמי להעיד שטעות בידך ואין יסוד לפרושך זה.
על טעם וריח...? 528291
Just to clarify that i didn't meant for any personal notions about the Hashmanit :)
ולמלנקקים תהיה עדנה...
על טעם וריח...? 528301
תודה על התמיכה :-].
על טעם וריח...? 528299
לינקקתי אוטומטית משום שזכורה לי אלמונית שלא יכלה ללנקק בכוחות עצמה (אולי מסיבה טכנית הקשורה במחשב אצלה ואולי מתוך אי ידיעה), ומדי פעם פחות-או-יותר ציפתה/ביקשה שילנקקו למענה. אם כי, בדיעבד - זו בודאי לא היתה לונה אלא מישהי חסרת נסיון. לינקקתי בקיצור וללא תוספת במילותי-שלי משום שזה היה באמצע נושאים אחרים.

מי שמעלה בדעתו ש*אני* נמצאת בעמדה שממנה אני יכולה להרשות לעצמי להפגין התנשאות בעניינים אלה - לא מכיר אותי אישית וכנראה גם לא מכיר את נושא הטכנופוביה באופן כללי. אינני חושבת שלונה רואה עצמה נפגעת, אבל אם כן - אני מתנצלת בפניה, ובכנות - לא זו היתה כוונתי.

לו היינו יושבים כולנו באיזה סלון נוח, כדבריך, הכל היה אחרת - העולם היה אחר, לטוב ולרע. אחד היתרונות המוענקים לנו באמצעות האינטרנט הוא היכולת לשוחח ולתפקד כקבוצת חברים גם כשאנו רחוקים גיאוגרפית וגם אם מישהו מוגבל בתנועה (מכל סיבה שהיא, ובין אם פיזית או באופנים אחרים). יתרון נוסף הוא עניין הלינקים, או, במילים אחרות - האפשרות לסייע זה לזה בתגבור הידע האישי בדרך חדשה-יחסית, ונוחה, יחסית - דרך שבימי ילדותי עוד לא היתה קיימת.
על טעם וריח...? 526818
מיברג הוא באמת עניין של טעם.

לא הבנתי מה זה עבורך ''ביקורת אובייקטיבית'' ולמה לדעתך דווקא מבקר ''אקדמי'' בעיתונות מתבסס על התרשמות אישית.

לגבי הפסקה האחרונה שלך - נראה לי שיש לנו יותר מדי מחלוקות על הנחות יסוד הנוגעות לאמנות ולחוויה האמנותית, אז ברשותך לא אכנס לזה עכשיו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים