בתשובה לראובן, 25/10/09 16:40
מיתוס הצמחונות 528784
זה לא שאני מתעקשת להמשיך להיטפל לנושא או לטעון שסירי לחץ הם הסיכון הכי גדול בעולם, אבל הצירוף של סיר לחץ עם קטניות - דווקא קטניות - במשקל רציני, נראה לי ראוי להיטפלות ולו מבחינה הגיונית, אם לא סטטיסטית (ואני חושבת שגם סטטיסטית). אגב, עוד לא עיינתי בלינק, אבל מגוון הפגיעות ש- RoSPA עוסקת בהם הוא כל כך רחב שאינו אומר דבר לעניין שאותו העליתי (ובאמת, סגנון פרסום הטטיסטיקות שלהם "זוכה" לביקורת קשה). עד כמה שזכור לי, בעיית ריבוי תאונות המיקרוגל קשורה באיזושהי בעיה בחימום ביצים - עניין שיטופל, כנראה, בשנים הקרובות. לעומת זאת, בסירי הלחץ הגיעו כבר להתקדמויות בטיחותיות ניכרות, ועדיין הם מהווים שיטת בישול לא בטוחה, ויותר מזה - לא הכרחית, בייחוד משום שנועדה בעיקר להעניק יתרון בנושא המהירות ופחות באיכות הבישול.

אם כבר סטטיסטיקה, הייתי מציעה - ואינני יודעת איך עושים את זה - להתרכז לא בשאלת שכיחות הסירים ומכשירי המיקרוגל באוכלוסיה אלא בשכיחות סירי הלחץ מבין הבעלויות הפרטיות על כל סוגי הסירים/כלי קיבול לתבשילים, ושכיחות הפציעות וחומרתן בכלים אלה, בהתאם.
מיתוס הצמחונות 528786
למה קטניות זה מסוכן במיוחד?
מיתוס הצמחונות 528813
הקטניות, יותר ממאכלים אחרים, מתנפחות ומבעבעות חזק ביחד עם המים בטמפרטורות גבוהות, דבר הגורם לפעמים לפריצת הגומיות, השסתומים ושאר אמצעי הבטחון - זה פועל כמו סילון קיטור. השעועית גורמת גם להיווצרות מין קצף על פני המים, קצף שגורם לבעבוע חזק יותר ולסיכוי גדול יותר להתפרצות כזאת. רוב הזמן זה לא גורם לאסונות, אבל הסירים מהדגמים הישנים (שעדיין משתמשים בהם בחלק ממשקי בית, בין אם המבוגרים שקנו אותם ובין אם הזוגות הצעירים שמקבלים אותם מההורים, כיון ש''היום כבר לא מייצרים כאלה'') גורמים, אם לא לאסונות - ללכלוך הכיריים ולפעמים גם הקירות והתקרה. זה קרה לי כמה פעמים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים