בתשובה לתשע נשמות, 06/12/09 0:22
מה רע? 531023
לא כל האנשים קונים מחשב נטבוק בשביל אינטרנט. אלה שקונים אותו כמחשב רגיל - ברור שלא צריכים שום דבר אחר. זה כבר מחשב רגיל. זה לא מיועד עבורם.

מאידך, יש הרבה אנשים שקונים את הנטבוק בתור נייד נוסף שמיועד רק לאינטרנט\עיבוד תמלילים קליל. לצרכים האלה ה-chromeOS יספיק בהחלט.

לא רק יספיק. זה יחסוך מהם את הסבל שבהתקנת windows מחדש, ותחזוקתו. זה יהיה מוצר מדף, דפדפן אינטרנט שפשוט מדליקים וזה עובד, כמו הטלפון שלך.
מה רע? 531119
לרוב האנשים התחזוקה השוטפת של חלונות היא לא משימה מציקה במיוחד. כשהנטבוקים הופיעו חשבו שהם חלשים מכדי להריץ XP והציעו אותם עם גרסאות לינוקס מותאמות במיוחד. תומכי הלינוקס להמונים חשבו שיש כאן הזדמנות להפיץ את הבשורה, אבל ברגע שהופיעו נטבוקים עם XP הקהל נהר אליהם בהמוניו ונתח השוק של לינוקס בנטבוקים היום אולי מגרד 5%. מסקנה - אנשים רוצים את מה שהם מכירים ורגילים, אין להם ענין ללמוד מחדש איך לעבוד עם המחשב, הם לא רוצים להחזיק סוגי קבצים שיעבדו רק באחת המערכות שיש להם - והם מוכנים לתחזק מערכת חלונות. אגב, אני לא בטוח שכשגוגל ינסו לבנות מערכת שתתמודד עם כל סוגי החומרה שבעולם ותתן מענה לכל סוג של איום אבטחה הם יגיעו למשהו שיעבוד חלק יותר ממיקרוסופט ולא יזדקק לתחזוקה.

מה יכול להניע אנשים לשנות משהו? אם תציע להם משהו שהם לא מקבלים היום, איזושהי Killer Application שהם ירצו מספיק כדי לעשות משהו אחרת. אבל מה שמוצע כאן הוא הפוך - לא לתת יותר אלא לתת פחות. במקום מחשב שיכול לעשות הכל, מי שיקנה את הנטבוק הזה יקבל מכונה מוגבלת שלא יודעת לעשות הרבה. למה שהוא ירצה את זה? כי זה עולה יותר מהר? הנטבוק שלי עם XP חוזר מסטנד-ביי לתפקוד מלא תוך כמה שניות. כי תהיינה פחות בעיות אבטחה? קודם כל נחיה ונראה, ושנית - לרוב האנשים זה לא משנה, הם לא יודעים מה זה בוטקיט ואילו הם היו חוששים מחדרניות מרושעות הם היו טורחים להגדיר סיסמא. אז למה שמישהו ירצה את זה כשהוא יכול לקנות נטבוק אמיתי בהפרש כספי זעום?
מה רע? 531121
מעצם העובדה שאני מתבקש לתחזק מחשבים עם חלונות באופן תדירי מקרובי משפחה וידידים, אני חושב שאתה טועה. אנשים שונאים לתחזק את XP.

אבל שכנעת אותי. הטיעון של הלינוקס בנטבוק הוא טיעון מנצח. אנשים נהרו למה שהם יודעים ומכירים.

אני חושב שהדוגמא הטובה ביותר לזה היא אבא שלי. כשהשתמשתי בכרום (דפדפן), ומשהו אצל ספק האינטרנט לא פעל הוא אמר לי: "תשתמש בדפדפן נורמאלי, למה אתה משתמש במשהו שעושה בעיות?". כמובן שגם באקספלורר זה לא עבד, אבל אז זה כבר היה אשמת הספק.

שוכנעתי, אין סיכוי שזה יעבוד. לא חשבתי על שוק הלינוקס בדפדפנים. הסיכוי היחיד זה אם זה יהיה זול משמעותית, אולי אולי.
מה רע? 531125
נתח השוק של לינוקס על נטקבוקים גדול מ־5%. ההערכות שאני מכיר הן בין 10% ל־30%. גם כאן חלק מהבעיה היא מחלות ילדות: בהתחלה יצרני החומרה חשבו שהכי טוב להשתמש בהפצות "שמיועדות לכך" (כגון Linpus ו־Xandros). התוצאה היתה שהמחשבים הללו הגיעו עם מערכות לינוקס לא נוחות ושגם לא נתמכו ע"י הקהילה. לקח ליצרני החומרה זמן להבין שהם צריכים לעבוד עם הפצות "רגילות" כגון אובונטו, מנדריבה וסוזה.

לגבי "אנשים רוצים את מה שמוכר": היו לא מעט הפצות לינוקס שרצו לגרום למערכת להיות מאוד נוחה לשימוש ע"י משתמשי חלונות. האסטרטגיה הזו הוכיחה את עצמה פעם אחרי פעם כלא מספיקה. הדוגמה האחרונה שאני מכיר:
אף אחת מהן לא הצליחה יותר מדי. הניחוש שלי: זו לא דרך יעילה ליצור יתרון תחרותי מול הפצות מתחרות (שאם לא כן היינו רואים יותר השקעה בכך).

אבל התעלמת מבעיה חמורה אחרת: הדפדפן. אם מערכת מסויימת אמורה לשמש בעיקר עבור "האינטרנט", יש בעיה אם חלק מה"אינטרנט" לא עובד עם הדפדפן שבה.
מה רע? 531159
''אנשים רוצים את מה שמוכר'' זה שאתה עושה את לינוקס קצת דומה לחלונות, לא עושה אותה מוכרת. צריך עוד הרבה עבודה.

מה שאתה אומר לגבי תאימות, רלוונטי הרבה פחות בחו''ל, שם הרבה אתרים תומכים בכל הדפדפנים שלא כמו בארץ.
מה רע? 531174
א. לא דיברתי על סתם "לעשות את לינוקס דומה לחלונות". חברת אפורדי, שהזכרתי, עסקה בדיוק ב"יותר עבודה" מהסוג הזה. זה לא נתן להפצה שלהם מספיק יתרון תחרותי על־פני אובונטו רגיל.

ב. "הרבה אתרים שתומכים בכל הדפדפנים" יש גם בארץ. הבעיה היא עם אותם אתרים שלא תומכים ב"כל הדפדפנים" (מה בדיוק נכלל ב"כל הדפדפנים"? גוגל שממשיך לא לתמוך היטב בקונקרור?)
מה רע? 531226
א. לא רואה מה אפורדי עושה יותר מwine.

ב. הכוונה בגדול היא, כמעט ואין אתרים שדורשים אך ורק אקפלורר בשביל פונקציונאליות בסיסית. באגים קטנים בתצוגה לא נחשבים.
מה רע? 531233
א. מה שצריך לעשות זה בדיוק הדברים הקטנים. לקחת הרבה תוכניות ולוודא שהן עובדות.

ב. דוגמה: רוב האתרים שמאפשרים מסחר במניות בארץ דורשים עבודה עם אקספלורר. אני הפסקתי לעבוד עם ספק אחד כזה מהסיבה הזו.

אתה מוזמן לנסות גם לברר את זמני הטיסות בנתב"ג.
מה רע? 531234
בזמנו כל מה שנדרשתי בנתב"ג הוא להשתמש בתוסף קטן שגורם לפ"פ לשלוח אות זיהוי של IE (אפשר גם לעשות את זה ידנית). רוצה לומר, זו לא בעיה של תאימות, זו בעיה שלאף אחד ברשות שדות התעופה לא אכפת מספיק כדי לבדוק האם דפדפנים אחרים עובדים. מצד שני, היות ואתה לא יכול להפסיק לעבוד איתם, למה שיהיה להם אכפת ?
מה רע? 531198
איך בדיוק מודדים את נתח השוק של לינוקס על נטבוקים?
הנטבוק שלי למשל הגיע עם XP, אותו החלפתי ב-Ubuntu.

מצד שני, לא אופתע אם יש נטבוקים שהגיעו עם לינוקס ו-XP הותקן עליהם אחר כבוד.
מה רע? 531201
"30%" הגיע מ:
יש לציין (חשוב לצורך הדיון המקורי) שהם ספרו את אנדרואיד כ"לינוקס".

שתי טענות מעניינות (נכונות?) שעולות משם:

1. נתח השוק של לינוקס על מחשבים ניידים בארה"ב קטן בהרבה מאשר "בחו"ל" (לא ראיתי ציון של מדינות מסויימות)
2. נתח השוק של מחשבים אשר מבוססים על ARM יגדל בהרבה בעתיד.

ולגבי הסטטיסטיקה האישית שלי: קניתי אחד מאחד שהגיע עם לינוקס (נטבוק סיני: http://www.lemote.com/english/yeeloong.html . אנ אמור לקבל אותו רק מחר, ולכן איני יודע איך הוא בדיוק. אני מניח שזה בערך הנייד היחיד שדביאן היא מערכת ההפעלה המועדפת אצלו.) יש לי הרגשה שהמדגם הזה מוטה במקצת.
מה רע? 537110
כמה פרטים נוספים: הנייד ברשותי. באופן כללי המסך והמקלדת שלו קטנים מדי, אבל במקרים מסויימים הניידות היתרה שלו עוזרת.

לעומת זאת החברה שייצרה את המעבד הולכת בדרכיה של אינטל:
(החלק המעניין הוא מה ש־Miod Vallat כתב, לקראת הסוף)

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים