כך נהפכה ישראל לאומה של סטארט אפים 531130
סינגר אומר כי צריך להבדיל בין חדשנות ויזמות. "אלו שני תחומים שונים. כששואלים אנשים למה יש כל כך הרבה היי-טק בישראל, הם אומרים שזה בגלל 'הראש היהודי'. כאילו אנחנו חכמים לעומת מקומות אחרים, אבל אנחנו לא מאמינים בכך. יש הרבה אנשים חכמים במקומות אחרים בעולם. אם למשל מסתכלים על רישום פטנטים לנפש במדינות כמו פינלנד, קוריאה וסינגפור, רואים גם שם רמה גבוהה. הם חדשניים, אבל לא בעלי יזמות. אם אתה אדם יצירתי בפינלנד אתה יוצא מהאוניברסיטה והולך לעבוד בנוקיה ולא מקים סטארט-אפ. אם אתה אדם מוכשר בקוריאה אתה נכנס לעבוד בסמסונג. בישראל, מי שיצירתי ומוכשר הולך להקים סטארט-אפ. מצד שני יש מדינות אחרות שהן מאוד יזמיות, אבל הן לא מספיק חדשניות.

"יש מדד בשם GEM (Global Entrepreneurship Monitor), שבודק את מידת היזמות במקומות שונים בעולם. נמצא שמדינות כמו קולומביה, בוליביה ותאילנד הן יזמיות באופיין, אבל אין להן את החלק של החדשנות. במדינות אלה פותחים באסטה או מסעדה - הם לא יודעים לעשות היי-טק. ישראל וארה"ב הן בין המדינות הבודדות שיודעות לשלב בין חדשנות ויזמות".
קצת לא נעים לצננן את ההתלהבות 531138
אבל הנה כתבה מהזמן האחרון שמתארת איך חצי מילירד התאדו בחברות סטרט אפ ישראליות ועוד טוענת שזה רק קצה הקרחון.
ההרגשה היא שחלק מהרווחים של הסטרטאפים נבעו גם מהשקעות שלא הניבו פרי.
קצת לא נעים לצננן את ההתלהבות 531140
תמיד מאכזב אותי לראות את המשקיעים מסתכלים על חברה בתור משהו שחי בין הקמה לרכישה ע''י חברה גדולה יותר ולא כעל יצור שאמור להרוויח בכוחות עצמו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים