בתשובה לרון בן-יעקב, 29/04/10 18:27
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541925
למיטב הבנתי, גלאזייר דווקא טוען שמפעילי המטוסים אינם פושעי מלחמה, אלא פושעים ''רגילים'' שניתן להעמידם לדין על ידי רשויות התביעה במדינה בה נעשים החיסולים (אבל לא על ידי הרשויות בספרד וכו'). ההשוואה לעצורי גוואטנמו נעשית כדי לתקוף את המדיניות האמריקאית בעניינם.
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541926
אם ככה הרי שטענתו חסרת ערך עקרוני או מעשי, נדמה לי, שהרי מלכתחילה פעולות החיסול הללו אינן נעשות מכוח חוקיהן של מדינות אלו.
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541927
אילו המפעילים היו חיילים, לא ניתן היה להעמידם לדין. בכלל, נראה לי שיש כאן בעיקר מאבק כוחות בין הצבא ובין הסוכנויות ''האזרחיות''.
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541929
מדוע? האם אסור עפ"י החוק הפקיסטני לרשויות החוק במדינה להחליט להעמיד לדין באשמת רצח אדם שהוא במקרה חייל בצבאה של מדינה ידידותית שהורג אזרחים פקיסטניים בארצם?
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541931
אם הוא חייל ''במקרה'', אפשר להעמיד אותו לדין פלילי. אם הוא מילא פקודות של הצבא האמריקאי, אפשר לקחת אותו בשבי (ובהזדמנות חגיגית זו להכריז מלחמה על ארה''ב).
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541932
חשוב על מקרה בו חייל צה"ל נתפס לאחר שהתנקש (בהוראת הצבא) בח'אלד משעל המבקר במוסקווה. האם רוסיה תכריז מלחמה על ישראל, או שתעמיד אותו לדין (ותחזיר אולי את השגריר)?
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541942
אנלוגיה מעניינת, אין לי תשובה מוצלחת.
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541944
מרדכי רחמים ולילה חאלד.
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541946
למי שאינו מכיר: ליילה ח'אלד ישבה פחות מחודש במעצר בבריטניה לאחר ניסיון לחטוף שם מטוס, עד ששוחררה תמורת בני ערובה (1970).
טיפה לפני, המאבטח מרדכי רחמים הועמד לדין בשוויץ באשמת רצח, לאחר שהרג מחבל שירה על מטוס אל-על (ואף הרג את הטייס) וישב במעצר 8 חודשים עד שזוכה.
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541928
יכול להיות. במאמר מוזכרים שני טיעונים מעניינים נוספים שיכולים להשליך על פעילויות של צה"ל ושל המוסד (עפס"ז). המשפטן אנדרסון שואל מדוע בכלל סוכנות אזרחית צריכה להפעיל כוח (למעט פעילויות שיטור) ולא כוחות צבא במדים? המשפטנית אוקונל טוענת שמותר להשתמש במזלטי"ם חמושים רק באזורי לחימה ומחוצה להם רק למשטרה יש סמכות לשימוש בכוח וגם זה רק אחרי אזהרה.
ועכשיו אולי גם מטיסי מלטי''ם 541930
יצחק בן חורין מביא סיכום בעברית של הדיון בקונגרס
הטענה של אוקונל אינה חדשה. כפי שמזכיר המאמר עצמו, זו היתה הדעה המקובלת בארה"ב עד 9.11, והממשל אף גינה את מדיניות החיסולים של ישראל.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים