בתשובה להאייל האלמוני, 20/05/10 18:18
כלכלת תה 543451
ממשמרת שמונה שעות באחד הלילות האחרונים, כשהפחד מהרעלת קפאין גבר על הפחד מחזירי הבר והשועלים, הפתרון היה שקית תה על פינג'אן מלא (4 כוסות רגילות) וגם כך יש להוציא את השקית מהר לפני שהתה הופך למר.
(אני נוהג להרתיח את המים עם הסוכר, להסיר מהגזיה ולטבול את השקית בכלי).
כלכלת תה 543472
שקיק של 2 ג' לכוס אחת, לתת לעמוד חמש דקות, ואז לסחוט את השקית בגב הכפית כנגד דופן הכוס. עדיפות שניה, מים, בלי צבע חום.
כלכלת תה 543476
שמינית כפית של סוכר חום צובעת את המים בצבע תה, מה שהופך את חווית השתיה למספקת יותר. אם אפשר היה להפטר מהסוכר ולהשאיר רק את הצבע זה היה אידיאלי.
כלכלת תה 543477
שלשום שמתי לב ליתרון חשוב דומה של סוכר חום: יותר קשה לבלבל בינו לבין מלח.

מה יותר זול: סוכר חום או סוכר לבן עם צבע מאכל חום?
כלכלת תה 543481
מעניין שבשנות ה-‏50 היו מחלקים סוכר חום תמורת תלושים, כי הוא היה זול בהרבה מסוכר לבן.
וההבדל הוא? 543482
הנה כתבה על יתרונותיו המפוקפקים של הסוכר החום
שבו הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה טוענת כי "בארץ אין סוכר חום אמיתי" וההוכחה שלה היא שאם תיקח סוכר חום ותשים אותו במים רותחים אז תראה שהמים נצבעים בצבע חום.
וההבדל הוא? 543483
הכתבה הזו נראית כמו נסיון של סוגת להגביר את הביקוש למולסה (הפסולת בתהליך ייצור הסוכר).

אם הסוכר הוא מרכיב כ"כ משמעותי בתזונה כך שתוספת ה"ויטמינים" מהמולסה תהיה משמעותית, אולי כדאי לאכול פחות סוכר?
גם זה רעיון! 543484
1) עובדתית, יש אנשים שאוכלים הרבה סוכר.
2)סוכר הוא דבר ממכר גם רגשית אבל גם פיזית.
3) את אותה שאלה ניתן לשאול (ולפי הכתבה בצורה חזקה יותר) על הסוכר החום.
גם זה רעיון! 543485
סוכר הוא תמיד תוספת למשהו. כדאי להתמקד באותו ''משהו''. שימוש ביותר חומרי לוואי מקשה על השימוש בסוכר. אין הרבה אנשים שאוכלים גרגירי סוכר (או מזריקים לעצמם מי סוכר לוריד).
גם זה רעיון! 543488
אתה מתכוון להגיד שאי אפשר להכין עוגה עם מולסה. אז חיפשתי מתכון לעוגה בלי סוכר והנה http://www.matkonim.net/cakes/honey.html
(המתכון התשיעי) עד כמה שאני מבין העוגה לא ממש דלה בקלוריות.

ולסיום מהערך הבא ניתן להבין את המתכון המסובך של צמר גפן מתוק [ויקיפדיה].
גם זה רעיון! 543493
אפשר להכין עוגה עם מולסה. תצטרך יותר מולסה. תצטרך גם להתגבר על טעמי הלוואי של המולסה (ולכן אולי תצטרך לשים יותר סוכר בסה"כ?).

לגבי הטענה שבדבש אין סוכר: זה תלוי כמובן איפה אתה קונה אותו. עצם הנהג למהול מיץ סוכר בתוך דבש ממחישה עד כמה דבש יקר יותר ונוח פחות לשימוש מסוכר.
גם זה רעיון! 543519
לא תמיד - אני צורך סוכר חום כמות שהוא מדי יום כמעט.

אגב, גם אני גיליתי את היתרון ההוא של סוכר חום, מיד לאחר שהרסתי את העוגה לשבועות.
כלכלת תה 543486
שקיק של שני גרוש לכוס אחת? באיזו צרכניה אתה קונה?
כלכלת תה 543487
בצרכניה שליד מושבו של הקאימאקאם מתוגרמה.
כלכלת תה 543504
יש עוד מישהו חוץ ממני ששוטף את השקית לפני טקס ההטבלה?
כלכלת תה 543505
בחייך, זה food grade, זה אמור להיות נקי (ואפילו לא מרוסס!)
כלכלת תה 543521
אני רוחץ את קובית הסוכר.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים