בתשובה להעלמה עפרונית, 15/07/10 0:21
חוות דעת שנייה 546923
מעטים המקצועות בהם אדם הולך לארץ אחרת לתקופה של חמש-שש שנים כדי לעבוד בלי שיש לו כוונה להשתקע שם (כרגע לא ניקח בחשבון עובדי כפיים אלא בעיקר מקצועות חפשיים). תקופה של חמש-שש שנים היא תקופה שבה אדם בונה חיים וקריירה במקום כלשהו, הוא עשוי להקים בה משפחה ולגדל ילדים (או, אם יש לו כבר ילדים, הם יתמקמו עמוק מאד במקום החדש בתקופה כזו) ואדם לא עושה השקעה כזו מתוך מגמה של "ננסה ונראה". לי נראה ברור שיבוא רופאים מחייב השתקעות שלהם בארץ; אם יחשוב מישהו לפעול בכיוון הזה הוא יצטרך להשקיע בהתאם, וכאמור - יש מקומות בעולם בהם יש רופאים שעשויים להיות מעונינים בכך.
חוות דעת שנייה 546926
חסרים אנשים שעושים רילוקיישן לתקופה קצובה? אתה מתייחס למצב של אדם צעיר (יחסית), אבל לא נשמע לי מופרך שאדם בן חמישים, שילדיו כבר בוגרים (בהנחה שיש לו כאלה), ירצה לעבוד מספר שנים במדינה אחרת, בהנתן התנאים הנכונים.
חוות דעת שנייה 546934
לתקופה של חמש-שש שנים? די חסרים. אני מכיר אנשים שנמצאים ברילוקיישן של שנתיים-שלוש, ומאלה שאני הכרתי מי שנשאר שם יותר בדרך כלל כבר לא חזר. אגב, רילוקיישן הוא דבר שמשאיר אותך מחובר חזק למקום ממנו יצאת - בדרך כלל אתה ממשיך לקבל ממנו את המשכורת, יש לך ויזה זמנית שלא מאפשרת לך לעבוד איפה שאתה רוצה ולהשאר כמה שאתה רוצה, והחיים שלך בנויים כך שתחזור בבוא המועד (שוכרים לך דירה ואולי גם אוטו, בן/בת הזוג עובדים בעבודה זמנית או בכלל לא וכו'). כל זה לא עובד כשאתה בא לתקופה ארוכה.

רופא בן חמישים הוא מומחה ותיק ובכיר שאין לו סיבה מיוחדת ללכת להלחם מחדש על המעמד שלו במקום זר. בכלל, בגילאים האלה אנשים לא נוטים לעשות שינויים דרסטיים מהסוג הזה אם הם לא מוכרחים. חוץ מזה, גם אדם עם ילדים בוגרים עשוי להיות קשור אליהם או לנכדים (או להורים הזקנים שלו), שלא לדבר על בן/בת הזוג.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים