יצירתיות עולה 550161
מהתרשמותי האישית החשיפה לאינטרנט והגישה למידע רב בקלות יכולה להגביר גם את היצרתיות, דווקא אם הקשב יורד.

ישנה גישה שאומרת שמחשבתם של אנשים יצירתיים היא קופצנית באופן מוגבר מהרגיל ולכן הם מגיעים לחיבורים של רעיונות שאנשים אחרים לא מגיעים אליהם. אם האינטרנט אכן מגביר את חוסר היציבות ברמה המבנית הוא היה צריך להגביר את היצירתיות.

לגבי הזיכרון, לגבי הזיכרון, אמממ..... מה רציתי לומר בנוגע לזיכרון, היה לי משהו. טוב לא משנה.
יצירתיות עולה 550700
לי אין בכלל ספק שחלק מהיכולות המנטליות שלנו הולכות פאייפן. זיכרון, קשב וריכוז וכל מה שנובע מהם. אני גם לא חושב שחייבים מסקנות של מחקר מדעי כדי להוכיח משהו. אני מכיר הרבה אנשים שמתלוננים שטלפונים סלולאריים שורפים להם את האוזן. ולגבי פוריות- זה שהמכשיר נמצא סמוך לאינסטרומנטים של הרביה...לי אין ספק שזה קשור.

אני מסכים שביטויים מסויימים של יצירתיות, בעיקר כזאת שנוצרת דרך הקשרים שונים יכולים לעלות. מצד שני רמת השפה הכללית בירידה חדה, ויצירתיות מהסוג שלוקח נקודה אחת והולך ומעמיק בה, כזה שמרחיב אופקים קצת קשה למצוא בעולם המהיר והגדוש הריגושים שסובב אותנו.

בקישור למעלה שייקה אופיר מדגים זיכרון.
יצירתיות עולה 550730
טלפונים סלולריים שורפים את המוח? כמו שהם מבשלים ביצה?

טלפון סלולרי פולט מעט קרינה יחסית כאשר הוא קשור לחגורה (ולא בשיחה).

כל מה שכתבתי כאן מבוסס על האינטואיציה והידע שלי וגם על דיון 3217.
יצירתיות עולה 550779
יכול להיות שקצת מוקדם מדי כדאי לדעת באופן "מדעי" מה הנזקים של הקרינה החלושה והבלתי מזיקה ?

מזכיר את הדרך שבה התייחסו לחומרים מסויימים במאה שעברה. מעופרת ואזבסט ועד הירואין ול.ס.ד.

השוני הגדול הוא שבתקופה ההיא קל היה להצביע על גורם מובהק לבעיה מסויימת.
הבעיה עם ההצפה הדיגיטלית של דרך כךל כך הרבה מסכים קרינות וגירויים מכל כך הרבה כיוונים שאף שופט לא יוכל להצביע על האשם המרכזי.
יצירתיות עולה 550783
הרואין [ויקיפדיה] הוא חומר שתוך קצת יותר מ־10 שנים מאז תחילת הפצתו ברבים הוא הוכר כמסוכן. הוא החל להמכר בשנת 1898. כבר בשנת 1906 הוא הוכר כחומר שיכול ליצור התמכרויות. ב־1914 הוגבלה כבר הפצתו בארה"ב.

ה־LSD [Wikipedia] הוא מקרה יותר מעניין. עוד לפני שנפוץ השימוש האזרחי בו, בדק ה־CIA בארה"ב האם אפשר להשתמש בו (בעיקר למטרות חקירה).

העופרת היתה בשימוש מאז ימי קדם. כידוע העופרת שבצינורות המים (בנוסף למחסור בדרך לסמן 0) הם האחראים למפלתה של האימפריה הרומית. הרעלת העופרת היתה בעיה ידועה עוד לפני תחילת המאה העשרים. כבר בתחילת המאה נאסר השימוש בצבעי עופרת בחלקים נרחבים של העולם.

אבל אני לא מבין מהי הבעיה שעליה אתה מדבר: הקרינה האנלוגית מהמכשיר או המידע הדיגיטלי שהוא מציג?
יצירתיות עולה 550789
"כידוע" העופרת שבצינורות המים... הם האחראים למפלה של האימפריה הרומית". זה לא יכול להיות נכון. הקיסרות הרומית המזרחית שרדה כ-‏1000 שנים אחרי זו המערבית, והם שתו מאותם אקודוקטים (והשתמשו באותו סימון למספרים).
יצירתיות עולה 550790
המסקנה היחידה המתבקשת היא שהסימון הרומי למספרים הוא שהביא למפלת האימפריה המערבית. האימפריה המזרחית דיברה וכתבה והתפללה ביוונית, וסימנה מספרים בגימטריה יוונית[*].

[*] ניחוש מושכל?
יצירתיות עולה 550791
עברו כמה דורות עד שהיוונית הפכה לשפה הרשמית באימפריה המזרחית, אחרי שהמערבית כבר לא הייתה (ניחוש: 150 שנה), וגימטריה היא לא ייצוג עשרוני (ולכן אפילו אם יש ייצוג ל-"אפס", זה לא משנה).
קרינה 550801
התכוונתי לקרינה הפיסית אבל זה נכון יותר להסתכל על השילוב של "קרינת התוכן" וקרינת המכשיר.
מכשיר שיציג "לה מרמור" יקרין משהו אחר לעומת מכשיר שישדר תכנית ילדים ממוצעת של היום (עשרות חיתוכים בדקה), או כל דבר מרעיש תזזיתי ועמוס גירויים אחר.

אני מקווה שמתישהו בעתיד הקרוב תצא מידה חדשה. כמו שה IQ אמור ללמד כמה אדם אינטלגנטי (כאילו?) המידה החדשה תגדיר יחידות של תשומת לב של אדם.
דקה אחרי זה נבין שגם הקרינו אלינו ללא רשות וגם שדדו אותנו במשך שנים.
קרינה 550803
אני מקווה שלא. תחשוב כמה כסף סוכנויות הפרסום יעשו מהתשלומים הללו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים