בתשובה לשם(חובה), 07/01/11 17:24
שגיא כהן לא 561288
אינני יכולה להיכנס לוויכוח ביניכם, אבל ייכן שהמסעדות האמריקניות הושפעו גם הן מן הצורך בחסכון, לא?
לאחרונה ישבתי במסעדה עם ידיד שהזמין פסטה. הוא קיבל צלחת ענקית עם דוגמית זערורית של אוכל, ברמה של טעימה בלבד. גם מי שאיננו אוהב מנות גדולות לא מתכוון לזה, דומתני.
דברים נוספים שמרגיזים אותי עכשיו במסעדות: את החומוס מגישים עם לחם, לא פיתות. לפחות, נראה לי, אפשר היה לתת אחד מהם על פי דרישת הלקוח.
ואין יותר מיץ אשכוליות "רגיל" (מאשכוליות צהובות). שני הדברים לא היו מעצבנים כל כך לולא שטפו את כל המסעדות בבת אחת.
שגיא כהן לא 561326
למיטב ידיעתי מרכיב עלות המוצרים (food cost) במרבית המסעדות בניו יורק לא השתנה משמעותית. אם כבר, חלק ממה שהתרחש הוא מעבר למוצרים באיכות גבוהה יותר ועם כל מיני סממנים סוציו-אקונומיים ("אורגני", "מקומי", sustainable) ואולי זה מה שמצריך הקטנה של המנות - איו ספק שקל יותר להכין המבורגר מבשר טחון קפוא ממקורות עלומים מאשר לטחון את הבשר מנתחים איכותיים של פרה שרעתה באחו בקרבת מנהטן.
שגיא כהן לא 561329
לא יודעת לגבי ניו יורק ספציפית, אבל בזמן המשבר האחרון ולאחריו היתה מגמה ברורה של הקטנת המנות בגלל עליית מחירים של חומרי הגלם.
חוזרים למקור 561521
דווקא ישנה מגמה של שפים עילית בניו יורק, וגם פאריז ושיקאגו, חוזרים לפשטות בסיסית, ואפילו עוד פחות מזה כדי להיתרכז רק באוכל. השפים נוטשים את כוכבי המישלן ופותיחם מסעדות קטנות עד כדי זערוריות, עם מינימום קישוטים, כיסאות שניקנו ב ebay, וחיסכון במלצרים, למשל סכו"ם שהסועדים מוציאים בעצמם ממגירה בשולחן האכילה. הם מוותרים על משקיעים כבדים ופונים למאות משקיעים שתרמו בין $5 ל- $2500. האילתור מאפשר לחתוך עלויות והסחות דעת וכך הם שמים את הבישול עצמו במרכז, עם תפריטים צנועים במחירים נמוכים יותר.
חוזרים למקור 561597
גם בקופנהגן:
12 שולחנות בתוך מחסן ישן, הכל עשוי עץ, כלי האוכל פשוטים והקירות טבעיים. הוא מעולם לא רצה "מפות מהודרות, כלי כסף, פמוטים ומלצרים בחליפות טוקסידו, כל הדברים האלה שיכולים לתת הרגשה מזויפת"
בליל כל הקדושים הוא הזמין חברים לארוחת ערב..."זה מזכיר לי למה אני עושה את זה. אם יש לי ספק, אני מזמין חברים ונזכר בתחושה הזאת של נתינה".
הוא לא רוצה להרוויח הרבה כסף (וטוב שכך, כי הוא לא מרוויח הרבה). "אחד הדברים שאני שונא בלהיות בעלים של מסעדה זה לקחת כסף מאנשים"
- עכבר העיר

"נומה" נחשבת לאחת מעשר המסעדות הטובות בעולם.
חוזרים למקור 561600
וזה, אפילו שיש לה שם של מחלה זוועתית.
חוזרים למקור 561601
יש שיאמרו שניתן היה לנחש מראש שבעל צוותות המוכנס לפה בעודו חי עשוי להשפיע על מבנה הפנים באופנים מפתיעים.
חוזרים למקור 561609
מצד שני, אם יש לך בעלי צוותות לאכילה, סיכוייך ללקות במחלה קטנים, לא?

__________
למרות, שמבחינת הצדק, דווקא מי שאוכלים יצורים בעודם חיים מגיע להם ללקות בזה, ולא ילדים קטנים שאינם זוכים למספיק אוכל.
חוזרים למקור 561611
כנראה...
חוזרים למקור 561612
צוותות ראש?
חוזרים למקור 561613
תוכל להסביר?
חוזרים למקור 561615
התכוונת ל''צבתות''. אבל אם כבר, אז ''ראשי צוותים''.
חוזרים למקור 561616
אכן. כנראה שבגלל המילה ''צוותים'', ''צוותות'' לא צרם לי.
אם כבר, צבטנים 561643
כך נידמה לי לפחות. צבתות יש בדרך כלל רק מברזל.

''לצבוט'' נידמה לי נכתב באות ט. מתעצל לחפש במילון.

הכוונה כמובן לזרועות הקדמיות של סרטנים שתכליתן תפיסת עצמים.
כנראה צבתות בכל זאת נכון (לפחות לפי גוגל) 561655
קצת נשמע מוזר, אבל אם הרוב בגוגל החליט שהמילה צבתות מועדפת לא אתווכח.
בכל זאת צבתות 561657
''צבטנים'' בלשון העם הם סרטנונים זעירים השוכנים בחול בשפת הים, הם צובטים ומכאן כנויים.
זרועותיו של הלובסטר הן צבתות ואכן, זה כואב כמו צבת מברזל (אבל חד יותר).
צוות בצוות עשוי 561622
תזכיר לי אף פעם לא לעבוד בצוות אתך.
מידור 561644
אל תדאג, אתה לא תדע שזה אני.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים