בתשובה לברקת, 24/03/11 12:08
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566436
זיתים כבושים עברו עיבוד רציני שהוציא מהם רכיבים את המיץ, הוסיף להם מלח, ועוד. אם זה לא מפריע לך, מה מפריע לך בתהליכים תעשייתיים?
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566505
הכלל היה "כמה שפחות מעובד", אבל אני עדיין מבשלת, אופה, מטגנת ומקפיאה (בשונה מ-rawfoodies למשל, שקיצוניים בגישתם לגבי עיבוד מזון, ועושים רק את הפעולה האחרונה שהזכרתי, משום מה).

ולא, לא כל כך מפריע לי ש-‏3 גרם ממזוני יהיו זיתים שעברו עיבוד, ודאי אם הם מכילים גם את כל שאר הדברים הטובים שבזית ובשמנו. גם לא מפריע לי להכין פשטידת ירקות למשל. אמנם סלט ירקות טרי עדיף על פשטידת ירקות שבה הירקות גם נאפו. עדיין אני אוכלת גם את הסלט וגם את הפשטידה. ועדיין שניהם הרבה הרבה יותר טובים מפשטידה תעשייתית קפואה שהוכנה בבית החרושת, שם הירקות מטופלים בצורה אחרת ועוברים יותר שלבי עיבוד מאשר בבית, מוסיפים להם חומרים נוספים וכולי. נדמה לי שאני חוזרת על עצמי, אבל זה באמת כי נראה לי שבחרת שאלה אקראית ואתה חוזר עליה שוב ושוב.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566507
כי לא ענית עליה תשובה רצינית (אם כי עכשיו זה משהו שמתקרב לזה).

מה שנראה לי מוזר הוא למה יש פסילה אוטומטית של עיבוד כשהוא נעשה במפעל.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566511
כשאתה מעבד מזון בבית הוא בדרך כל לשימוש ברמה כזו או אחרת של מיידיות, וגם אם מדובר בהכנת שימורים כלשהם, החומרים המשמרים הם לרוב מיני מזונות שממילא מהווים חלק מהתפריט שלך. מזון תעשייתי מעובד לרוב כך שיהיה עמיד יותר וישמר לפרקי זמן ארוכים יותר.
בני האדם בנויים ביולוגית לצרוך מזון מן החי 566528
מי אמר פסילה אוטומטית? נתתי כלל אצבע.

אני אוכלת שלל מזונות מעובדים, למשל טופו, ירקות של סנפרוסט, סלמון מעושן ועוד. אבל לא מוצרי טבעול, לא מאמא עוף (כשאכלתי בשרים), לא נקניקים ונקניקיות ר"ל, לא פיצות קפואות, לא חומוס מקופסא, לא גבינות בטעם שום-שמיר וכולי (כשאכלתי מוצרי חלב) ולא כל מיני כאלה. אני חושבת שמבט ברשימת הרכיבים בד"כ יבהיר גם לך מדוע.

חוץ מזה, אתה לא בדיון האיילי הנכון אם אתה מחפש פה תנאים הכרחיים ומספיקים. עורך בכיר שיתף פה במתכוני ירקות, למען השם :-)
למי קראת בכיר? 566582

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים