בתשובה להאייל חסר הצ'אקרות, 24/03/11 11:17
569273
אינני מסכים איתך. אף אחד לא נכנס לכת כזו מרצון, גם אם הוא חושב שהוא נכנס אליה מרצון, וגם אם - וזה לרוב המקרה - הוא בטוח לכל אורך החברות בה ואף לאחריה שהוא רוצה בכך בכל לבבו. אנשים נכנסים לכתות האלו בשל סיבות פסיכולוגיות שונות, פילוסופיות ואנושיות, שמוקצנות כמובן.

כשאתה אומר "נשים שהסתובבו עם מטורלל", אתה מתכוון - אני מדבר על נפגעי כתות בכללי ולא מתוך היכרות פרטנית עם נשי גואל רצון - לנשים בודדות בדרך כלל, מתוסבכות לעיתים, כאלו שהרגישו שהחברה ניכרה אותם, שהמשפחה שלהם שנאה אותם או שסבלו מאלף תסבוכות וסיבוכים אחרים, שפתאום בא אליהן גבר כריזמטי ככל הנראה, בטח מסתורי ובטח מחמיא, שהציע להן "גאולה" - גואל רצון. הוא הציע להן להיות חלק ממשהו, להתאהב באמת, להתמסר למישהו "גדול מהן" - בדיוק כמו ה"מואר" בפוסט ההוא, לקבל תקווה. כמה המילה הזאת חשובה בחייהם של בני האדם, ולמה היא יכולה להפיל אותם.

על הבסיס הפסיכולוגי הזה עלו אידיאולוגיות רבות, והתחוללו פשעים רבים במהלך ההיסטוריה. היטלר, להבדיל אלפי הבדלות, ניצל את המשבר בעם הגרמני ואת תחושת האובדן, העוני, ההשפלה, ושיכנע אותם שהוא מקים את "רייך אלף השנים", שיכנע אותם שיש תקווה - הוא. והם העריצו אותו. כי הם היו צריכים משהו להיאחז בו, כי הוא הביא תוצאות, כי הוא היה נואם מוכשר וכי הוא נתן להם הרגשה שהם חלק ממשהו גדול, בדיוק כמו שאמר הילד הבודד וחסר החברים בסרט הנחשול למורהו כשזה הכניס אותו לתוך תבנית דיקטטורית כחלק מניסויו - "זאת הפעם הראשונה שאני מרגיש חלק ממשהו גדול". הכתות פועלות במגוון אמצעים שונים ומשונים, כמו לחצים חברתיים, היפנוזה, כריזמה שופעת, איומים ועוד ועוד.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים