בתשובה להעלמה עפרונית, 18/05/11 12:08
קולה 571115
ניסית פעם לערוך מדידה אובייקטיבית חסרת (ה)פשרות?
אני חושש שהממצאים הצלסיוסיאיים (או הפרנהייטים אם את לא בקטע של השיטה המטרית) ידאיגו אותך מעט.
קולה 571117
(השאלות האלה בטח נשמעות דביליות לשותי קולה, אבל אני לא שותה קולה, איכס, אז אני באמת לא יודע מה התשובות)
האם ככל שהקולה קרה יותר היא נחשבת לטובה יותר, או שיש טמפרטורה אידיאלית ששותי הקולה מעוניינים לשאוף אליה?
מה הבעיה לקרר קולה בבקבוק/פחית/כוס/מימיה לטמפ' הרצויה?
יכול להיות ש"הקור" שתיארה העפרונית זה בעצם לא הטמפרטורה אלה "תחושה של קור" שנוצרת בלשון (או בפה) כתוצאה מהחומרים מהם עשויה הקולה (או, לחלופין, מהגזים בקולה)? ידוע, למשל, שחלק גדול מהטעם המתוק בגלידה הוא כתוצאה מהקור ולא מסוכרים.
קולה 571181
למעשה להיפך. קור מקהה את הטעמים המתוקים ועל כן יצרני גלידה חייבים להכניס לתוכה כמויות גדולות הרבה יותר של סוכר בכדי להשיג את אותו אפקט.
קולה 571125
לא, כמובן שלא ניסיתי לערוך מדידה אובייקטיבית. איך תוצאות אובייקטיביות ישפרו לי את החיים?
קולה 571126
בתור אחת שמשתייכת למקצוע השני הכי עתיק בעולם וודאי היית רוצה לגשפנק תחושותייך‏1

1 למכירה - מד-חום יד ראשונה מחולה
קולה 571128
לא. יש אמונות שעצם קיומן מספיק. לא כל דבר דורש הוכחה.
קולה 617890
באמת בזבוז הזמן והאנרגיה על ניסוי אמפירי להוכחה הוא מיותר. אני דווקא לא חובבת קולה, אבל אם אני כבר מתפתה לשתות פעם בכמה שנים זה הבקבוק זכוכית.
מאידך, יש תקופות שהתזונה שלי מתבססת על במבה. ויש ויכוח ארוך שנים בין אנשים שאומרים שיש הבדל בטעם בין במבה באריזת פלסטיק לזו באריזת אלומיניום (או מה שזה החומר הזה). ואני זוכרת שאיזשהו מנכ"ל באסם התראיין על זה וביקשו ממנו להשיב לסוגיה, כי הם באמת ממשיכים לשווק את אותו מוצר, באותה כמות אבל באריזות השונות. והוא אמר שאכן צורת האריזה משפיעה על הטעם ויש מעדיפים את זה או את משנהו.

אני גוזרת מעניין הבמבה גם לקולה - יש הבדל בטעם בין הפלסטיק לזכוכית, איך ומה בדיוק? מה זה משנה. העיקר שממשיכים לשווק את שני סוגי המיכל/אריזה.
קולה 571132
1 יד ראשונה, או משהו אחר?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים