בתשובה לירדן ניר-בוכבינדר, 21/05/11 17:58
מנה ספציפית במסעדה מסוימת 571487
ב-‏12 השנים שאני צמחונית, היה לי קרייבינג בשר 3 פעמים, ודווקא להמבורגר. בפעם הראשונה עוד נלחמתי בזה. אחרי זה החלטתי שהשיטה הכי טובה לתת לגוף את מה שהוא משתוקק לו, ואם זה ג'אנק בשרי, יהי ג'אנק בשרי. מוטב בעיני על פני לשבור את הצמחונות לגמרי.

________________
ועכשיו נשאלת השאלה: אם הקרייבינג מבטא צורך פיזיולוגי, למה דווקא המבורגר? למה לא סטייק עסיסי, כבד, משהו עתיר ברזל וחלבונים ובי-‏12?
מנה ספציפית במסעדה מסוימת 571492
המבורגר מזין כמו הנתח שהוא עשוי ממנו, לא? אז הוא לא שונה מסטייק.
בכל מקרה, אין סיכוי שהמוח הלא-מודע שלנו מכויל בכזו עדינות כדי לקשר טעמים וחשקים עם מרכיבים תזונתיים ברמת פירוט של ויטמין זה או מינרל אחר. מלח וסוכר, בהחלט; אולי גם בשר כללי כמשהו שמבטיח שפע כמעט מהכל, ואולי גם אגוזים מאותה סיבה. בשביל הבחנות עדינות יותר היינו צריכים כבר תרבות ושפה ומדע. ובשביל להסביר קרייבינג דווקא לנתח בשר X ולא Y, או לאגוז כזה ולא לאחר, צריך אני חושב לפנות לפסיכולוגיה הנגזרת גם מתרבות. או אולי, השערה מצוצה מהאצבע, האבולוציה הכניסה אקראיות מסוימת לתשוקות הטעם של כל אחד ואחת. בטח אפשר לבנות מודל שבו זה מועיל (לצד שניים שבהם זה מזיק).
מנה ספציפית במסעדה מסוימת 571494
כמובן שהוא שונה מסטייק.
בשר שאפשר לעשות ממנו סטייק, לא עושים ממנו המבורגר. המבורגרים וקבאבים עושים מבשר טחון, ולך תדע אילו חלקים טחנו.
ונקניקיות עושים מבשר שאפילו המבורגרים וקבאבים אי אפשר לעשות ממנו.
מנה ספציפית במסעדה מסוימת 571531
יש מקומות שמשוויצים בהמבורגר אנטרקוט, אבל נשים את זה בצד. אני לא מדבר על המבורגר וקבב ונקניקיות מהמקפיא בסופר. אני מדבר על מסעדות סבירות ומעלה, וגם מזללות המבורגר טובות. תמיד אוהבים לומר "לך תדע מה הכניסו", אבל מה כבר אפשר להכניס בלי שזה יעורר שערוריה בעיתון אם איזה עובד ידליף? זה בשר כזה או אחר, ויותר ספציפית, שריר כזה או אחר של הפרה או הכבשה, עם השלמה של שומן מהפרה או הכבשה כדי להגיע לאחוז שומן רצוי. במקרה של נקניקיות יש כמובן עוד חיה אפשרית בעסק, וגם איברי פנים, אבל לא משנה. אז נכון שכנראה מדובר בשרירים זולים יותר, כי הם קשים יותר ולא טובים לסטייק, אבל עד שלא אדע נתונים אחרים, אני מניח שהם לא מאוד שונים מבחינה תזונתית משרירי הסטייק - אם כבר אז הם בריאים יותר בגלל יותר חלבון ופחות שומן, אבל גם זה לא משנה כי משלימים שומן לפי הצורך. וגם השומן, לא ידוע לי על הבדל תזונתי בין רקמות שונות.

כל זה מבוסס רק על ניחושים, ולא על מידע פנים. אני תמים?
מנה ספציפית במסעדה מסוימת 571532
נקניקיות עושים מבשר סימן שאלה (הנה כך - ?).
EuroSausage 571590
ראש המועצה החקלאית האירופאית דורש שבריטניה תפסיק להשתמש בשם "נקנקיות" ומציע לשר ג'ים האקר לקרוא לה Emulsified High-Fat Offal Tube.
"ואתה בלעת את זה?" שאל העוזר שלו, ברנרד.
מנה ספציפית במסעדה מסוימת 571538
"נקניקיות עושים מבשר שאפילו המבורגרים וקבאבים אי אפשר לעשות ממנו" - זה המקום לצטט את אמרת השפר (המיוחסת לרוב, כנראה בטעות, לביסמארק):

Laws are like sausages. It is better not to see them being made.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים