בתשובה לגיל, 30/05/11 23:37
דגים הם גם בשר, אבל אני ספקן לגבי ה- 93 אחוז 572340
נראה לי שתרומת החלבון מצמחים (במיוחד מדגנים) הרבה יותר גדולה מ- 7 אחוז.

ברוב בדגנים אחוז החלבון הוא בערך 11 אחוז. גם אם הניצולת שלו אינה מלאה עדיין הרי הניצולת עולה ככל שהאיש האוכל דגנים סובל ממחסור בחלבון. חלבון מצמחים זול יותר מחלבון מן החי. יתכן שהמספרים לקוחים מצריכת מזון במדינות עשירות (שבהן אנשים צורכים יותר מזון מן החי).

לגבי השאלה האם מקורות המזון המוגבלים יתוגברו על ידי ברכות דגים בים, זו אופציה "שמרנית". אופציה מתקדמת יותר היא על ידי גידול צמחים ימיים (עדיין לא עושים דברים כאילו, אבל לא שמעתי טענות על כך שזה לא אפשרי).
דגים הם גם בשר, אבל אני ספקן לגבי ה- 93 אחוז 572341
הרעיון הכביר הוא שילוב של דגנים וקטניות. לא אכילת דגנים בלבד.
דגים הם גם בשר, אבל אני ספקן לגבי ה- 93 אחוז 572345
ומה אם אני לא אוהב סושי?
דגים הם גם בשר, אבל אני ספקן לגבי ה- 93 אחוז 572358
איפה יש לך דגנים + קטניות בסושי?
סושי זה שילוב של דג ודגן.
דגים הם גם בשר, אבל אני ספקן לגבי ה- 93 אחוז 572361
רוטב סויה
דגים הם גם בשר, אבל אני ספקן לגבי ה- 93 אחוז 572368
חוששתני שרוטב סויה נחשב "קטניות", ממש כמו שהרסיסי פרי ביופלה או במיץ נחשבים "פירות".

משל למה הדבר דומה? למי שאומר לך שאתה צריך לאכול יותר דגים, ואתה משיב לו, "אבל אני לא אוהב מילקי‏1".

1 הג'לטין במילקי. עצמות דגים.
דגים הם גם בשר, אבל אני ספקן לגבי ה- 93 אחוז 572398
תיקון: לא עצמות דגים אלא עצמות בקר.
פרשת המילקי

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים