בתשובה לעו''ד דורון תמיר (שטרית - תמיר), 14/06/11 10:45
האיש הקטן לא יכול להלחם בפטנטים 573326
הצרה האמיתית היא לא מירוצי החימוש והמלחמות של החברות הגדולות זו בזו. לחברות הגדולות יש את סוללות עורכי הדין שלהן והן מסוגלות להשקיע זמן וכסף בהרפתקאות המשפטיות הללו. הנה עורכי הדין של אפל ועורכי הדין של נוקיה לחצו ידים, מליונים זרמו מכאן לשם וכולם ממשיכים בחייהם. עבור האדם הפרטי, הדברים לא כל כך פשוטים ותביעה קטנה יכולה להרוס לו את העסק או את מסלול החיים התקני.

הצרה היא טרולי הפטנטים והתאגידים שמציקים למפתחים קטנים ובינוניים על שימוש ב"טכנולוגיות עתירות ידע" כגון כפתור לרכישת אפליקציה או שטות אחרת באותו הסגנון (כמו במקרה של חברת הטרולים Lodsys שהפכה את קניית הפטנטים ותביעות למודל עסקי). למפתח הקטן אין את הזמן, הכוח או הכסף להשקיע בהרפתקאות בית משפט שמי יודע כמה הן יעלו לעסק הקטן שלו. זאת הסיבה שרבים בוחרים להתפשר ולשלם סכומים "קטנים" של אלפי או עשרות אלפי דולרים או פשוט להסיר את האפליקציה שפרסמו ולהמשיך בחייהם. הגיע הזמן להעביר חוקים שמגנים על האזרח מפני הכרישים האלה.

הגנה מוגבלת בזמן איננה שינוי מהותי של עולם הפטנטים. אם שואלים אותי, אחד השינויים הבאמת מהותיים הוא ביקורת נוקבת על הלשון המשפטית הכבדה והמעורפלת בה מנוסחים הפטנטים. הניסוחים הם מאוד לא מדויקים מהבחינה הטכנולוגית אך מאוד כבדים לקריאה או הבנה (דבר המאפשר לפטנט להכיל יותר ממה שהוא מכיל באמת ע"י פרשנויות בדיעבד, פלפולים, טריקים משפטיים, דילוגי אותיות וטכניקות נוספות עפ"י המסורת של מפענחי כתבי נוסטרדמוס). הניסוחים האלה הם כאלה By design והמטרות הן ברורות - כשהניסוח הוא טכני, לעניין וברור, קטנה אי הבהירות וקטן הצורך במשפטנים ועורכי דין.
האיש הקטן לא יכול להלחם בפטנטים 573593
אני מצטרף לקריאה לשנות את לשון הפטנטים כך שתהיה ברורה ומיידית לאנשי מקצוע. זה יקהה את העוקץ של רבות מהבעיות בתחום.
האיש הקטן לא יכול להלחם בפטנטים 573597
מי שמופיעים כאנשי מיקצוע הם עורכי הדין.הברנז'ה של עורכי הדין דומיננטית בהיות חלק די גדול מהפוליטיקאים עורכי דין. נדמה לי שלא רק בתחום הפטנטים, השפה והעיסוק המשפטי הפכו למהות עצמה (אהרון ברק: כל הארץ משפט-זו כמובן פאראפרזה). אולי מה שיכול לשנות את המצב (באופן תיאורטי), הוא שינוי בהתייחסות לחוקי הקניין. להגדיר פטנט כקניין רוחני שאי אפשר לסחור בו. מי שהמציא הוא בעל הפטנט עד מותו והפטנט איננו סחיר. הפטנט יהיה כמו חלק מהמוח שלו שבלתי ניתן למכירה אלא להשכרת השימוש בו. אין לי שמץ של אשליה שהשינוי הזה אפשרי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים