בתשובה לנועה ו, 13/07/11 10:58
שוקולד 575393
גם לבבות דקל מקופסא, גם לבבות ארטישוק מקופסא, גם סלסלה של פטריות טריות... כן, היא קצת השתגעה, יש לי שם לזה INGREDIENT ABUSE. אייל שני בישל בטלוויזיה תבשיל מ-‏20 מרכיבים ושבר כנראה שיא מעורר התפעלות. גם אהרוני מבשל כך, הוא אופה פאי אפרסקים, אבל מוסיף לו דובדבנים, תפוזים, תפוחים, ומתבל בגרידת לימון, קינמון, וניל, ציפורן, ואת השאר שכחתי, כאילו יש בעולם כל כך הרבה טעמים שאפשר לבזבז את כולם בתוך פאי אחד.

את מבשלת בסיר לחץ? כלכבוד, לא התרגלתי לזה.
שוקולד 575395
מה יש להתרגל אליו בסיר לחץ? כל מה שצריך זה סולם מספיק גבוה כדי להגיע לתקרה.
שוקולד 575399
יפה, שמרת על כללי הבטיחות, המחוטל כלפי מעלה!
שוקולד 575396
רק קטניות.
בזמנו היה לי סיר שעל הידית שלו היו רשומים זמני הבישול לשאר ירקות: תפו"א, שעועית ירוקה, גזר וכיו"ב שאינם דורשים סיר לחץ. מעולם לא טרחתי לנסות. יופי שהגזר מתבשל ב-‏3 דקות, אבל צריך לחכות איזה חצי שעה עד שאפשר יהיה לפתוח את המכסה.
שוקולד 575398
על פי המדריך לאישה "כך נבשל" משנת תשי"ג את אמורה לצנן את הסיר מתחת לברז, אין צורך להמתין חצי שעה.

ובמחשבה שניה - אם צריך לצנן את הסיר או להמתין שיתקרר, אות היא שהשקעת יותר מדי אנרגיה והיה עלייך לכבות את האש מוקדם יותר ולהניח לתבשיל להתבשל בחום האצור בסיר (הושפעתי מהסגנון של "כך נבשל")
שוקולד 575405
ובכן, המחשבה על לטלטל את סיר הלחץ. מהגז. אל הברז. ולפתוח עליו מים. ועוד קרים. לא עושה לי טוב.

_____________
ושלחתי לך מייל.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים