בתשובה לנועה ו, 24/07/11 22:01
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576403
לא בהכרח. עורכי דין מתבססים על שירותים לשוק המקומי שכנראה מוצף. מוצרי היי-טק, לפחות בחלקם, מיועדים לייצוא לכן קשה יותר להציף את השוק המקומי באנשי מקצוע. משבר כלכלי גלובלי יכול לפגוע בהם.
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576406
מוצרי הייטק מיועדים ליצוא.
גם מקררים, ובכ''ז אין לך דרישה בלתי-נדלית לפועלי ייצור.
מי שמעסיק את (רוב) עובדי ההייטק הן חברות הייטק. מקומיות או שלוחות של חו''ל. וכמדומני, יש גבול לכמה עובדים שהן צריכות.
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576408
בישראל לא מייצרים מקררים, ככל שידוע לי. מקררי אמקור, אלקטרא וכדומה מיוצרים ככל הנראה בתורכיה, יחד עם מזגנים מכונות כביסה ועוד מוצרים דומים.

בינתיים מוצרי הייטק בעולם במגמת התרחבות, לכן יש מקום לעוד עובדים.
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576410
בעבר יצרו. אתה יכול להחליף מקררים בכל מוצר אחר שטרם הועבר לסין / ירדן / תורכיה.
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576411
יתכן שאני לגמרי טועה כאן, אבל לתחושתי, כבר היום כדי לקבל "משכורת היי-טק" לא מספיק תואר במדעי המחשב או בהנדסת תוכנה, וזה כאשר כדי להתקבל ללימודים במסלולים האלה צריך נתונים אישיים גבוהים בהרבה מהממוצע. אם כו-לם ילכו ללמוד את המקצועות האלה, רובם המכריע יהיו בעלי נתונים אישיים נמוכים מהלומדים כיום (ובעבר), כלומר הם לא באמת ישנו משהו.

אחד היתרונות בתחום, הוא שדי קל להעריך את היכולות של מועמד בתחום הזה: כמה שאלות מקצועיות על התחום (מבני נתונים, אלגוריתמים בסיסיים, כלים שימושיים, רצוי בתחום שהוא הצהיר על נסיון קודם), חידות תכנות פשוטות (לבנות אובייקט עם תכונות מסויימות ולהפעיל עליו אלגוריתם פשוט) ולבסוף לתת חידת תכנות לא טריוויאלית ולהשאיר אותו עם מחשב לפתור אותה ללא שום עזרה (לא כל כך חשוב אם הוא יצליח, השאלה היא איך הוא בכלל ניסה לפתור אותה). נדיר מאוד שמועמד מצליח לעשות רושם טוב בראיון מקצועי ולהתגלות מאוחר יותר ככשלון (אני מניח שההפך יכול לקרות, מי שלא מתפקד טוב בתנאי לחץ יתקשה לעשות רושם טוב בראיון מסוג זה).
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576413
אני לא בטוחה.
ראשית, אני מכירה הרבה מאוד מתכנתים שלא למדו, ועובדים, ומקבלים משכורות הייטק‏1.
שנית, הבה נניח שבכו-לם, הכוונה לא לכו-לם, אלא להמונים‏2. אם כל מי שמסוגל, שכלית, לתכנת, אכן יהיה מתכנת. איך יהיו תנאי העבודה שלכם?

1 וחלקם מתנשאים ומנופחים ומלאים מעצמם כטייסים, ממש כאילו סיימו בהצטיינות בטכניון.
2 כלומר, הרבה יותר מדרישות השוק בפועל.
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576419
כאמור, כבר היום מקבלים לעבודה רק 1-3 מכל 10 מועמדים (תלוי בסוג התפקיד) וזה אחרי שהאוניברסיטאות כבר עשו סינון לא רע. אם המונים ילמדו לתכנת אז יתקבלו 1 מ-‏50 ואלו שלא יאלצו להסתפק במשכורות תת-היי-טק או לעבוד במקצוע אחר, פחות מתגמל.
אני לא מכיר כל כך הרבה אנשים שעובדים במקצוע בלי שהם באמת מוכשרים ויכולים להראות תוצאות ועדיין זוכים לתגמול גבוה. הבלופים כאן נחשפים מהר.

אולי אנחנו לא מדברים על אותו הדבר? למיטב ידיעתי, לא כל מתכנת מקבל משכורת היי-טק. אולי אנחנו משתמשים באותו מושג לדברים שונים?
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576428
יתכן ויתכן.
בל תשכח שחלק מהמתכנתים שאני מכירה עובדים עם מעצבים. ומכאן - פרילנסרים. אני לא יודעת כמה הם מרוויחים‏1.

1 אם כי אני יודעת, מניסיון, שלקוחות בולעים בקלות יתרה את ה-‏200+ לשעה שגובה המתכנת בהצעת המחיר, ומרימים גבה לנוכח הסכום הנמוך בחצי שאני גובה, ושואלים למה אני לא יכולה להסתפק ב-‏30.
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576429
אבל חלק אחר, אכן עובד בהייטק.
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576431
תכל'ס, אין לי דרך לדעת מי מוכשר.
הם עובדים, סימן שמישהו שכר אותם, לא?
''אל תקראו לנו מפונקים'' 576435
זה שהם עובדים ושיש מי שמשלם להם זה ברור. גם אנשים עם 10 שנות לימוד עובדים ברובם ומישהו משלם להם. השאלה היא רק כמה. האם הם מרוויחים 50% יותר מהשכר הממוצע במשק או פי 4 מהשכר הממוצע במשק? האם הם מרוויחים כמו אקדמאי ממוצע או פי 2-3?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים