בתשובה לעיתון, 04/10/11 22:11
עוד מתוצאות המאבק 583574
א. לא, הבעיה היא לא בנזק שנגרם לפרי וממשיך איתו אלינו, פרי שניזוק נפסל לשווק וההפסד הוא בק''ג לחקלאי.
ב.נכון, אבל הכימיקלים הרלוונטיים הם חומרי הדברה שבמינון גבוהה הם קטלניים, ודשנים כימיים שבגלל מגבלות טכנולוגיות ניתנים בכמויות יתרות וסופם במי התהום.
הנה סקופ, החקלאים מצאו את עצמם עם עשרות אלפי דונם שהם חייבים לעבד או לאבד.
מובן שהפתרון היחיד הוא חקלאות מודרנית, וכשאין כוח אדם זול יותר נוח לעבוד עם דשן כימי נוזלי מאשר עם גללי פרות מהרפת.
מנסיוני המועט ירקות אורגניים יותר טעימים מרגילים, לדעתי איכות המים היא הנותנת.
עוד מתוצאות המאבק 583575
http://theshingimel.wordpress.com/2011/09/29/על-נהר-...
עוד מתוצאות המאבק 583582
א. הכוונה שלי היא היזק באופן כללי לצמח ולעץ. זו הסיבה אולי שהפירות האורגנים נראים סמרטוטיים. יש יסוד להניח לדעתי, שפרי כזה יהיה פחות בריא. (זו סתם תיאוריה להראות שאפשר להסביר גם אחרת, ראה תשובתי לברקת).

ב. המון דברים במינון גבוה הם קטלניים. גם הפיח שיוצא מהאגזוז שלך. אז למה אתה מפחד יותר מהפרי הלא אורגני, ולא מלרכוש רכב? למה זה רלוונטי?

ג. ייתכן באמת שיש בעיות ארוכות טווח עם דשנים מודרניים. לא התייחסתי לזה. דיברתי על אלו שטוענים כי התוצרת האורגנית בריאה יותר.

ד. אני גם שמעתי משהו דומה. שמעתי שזיתים ערביים מוצלחים יותר כי הם לא משקים אותם. הם מקבלים פחות זיתים יותר "מרוכזים", וטעמם משובח יותר בהתאם.
עוד מתוצאות המאבק 583586
א.ג.שיחקתי קצת בחקלאות כנח''לאי בגידולים נסיוניים של מכון וולקני, נהגנו לנפח את הירקות, חצילים, פלפלים, מילונים ועגבניות ע''י הוספת אוריאה למי הטפטפות, האוריאה גורמת לירק לספוח הרבה מים והוא נראה נפוח ויפה, אחרי זמן עודפי המים אובדים, הירק מתכווץ ומתסמרטט ריכוז המינרלים בבשרו עולה והוא מקבל טעם מחורבן.
ב.הרכב שלי מושבת כבר שנתיים ומתפקד כבסיס לקמפינג ליד חוף הים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים