בתשובה לנועה ו, 05/11/11 14:33
חיי אדם יותר חשובים מעולם החי. 586441
"אין מסורת" זה טיעון די חלש. אין מסורת של אכילת ביזון אמריקאי, ובכל זאת אוכלים אותו. עקרונית, יונקים (כמו דגים) אינם זקוקים למסורת אלא רק לסימני הכשרות; רק עופות זקוקים למסורת (וגם כאן תרנגול ההודו, למשל, הצליח להשתחל פנימה, לצערו).

אגב, דומני שלפני כמה שנים ערכו שני רבנים איזשהו ניסוי ביזארי למדי שנועד לאשש את כשרות הג'יראפה - משהו כמו לבדוק האם נוזלי קיבה של ג'יראפה מכילים אנזימים שגורמים להחמצת חלב. יש איזושהי הנחה שכל יונק כשר יקיים את התנאי הזה ויונק לא כשר לא יקיים אותו. איני זוכר את הפרטים המדויקים, אבל הניסוי הצליח והג'יראפה דילגה גם מעל המשוכה הזו.
חיי אדם יותר חשובים מעולם החי. 618401
שמועה שמעתי שפשוט לא יודעים איפה לחתוך. ובביזון אמריקאי - יודעים.
חיי אדם יותר חשובים מעולם החי. 618404
אגדה מפורסמת, אבל מעולם לא מצאתי לה מקור. לדעתי להד"ם, והסיבה פשוטה הרבה יותר: ג'ירפה היא חיה מוגנת וגם אין שום צידוק כלכלי לגידולה לבשר.
חיי אדם יותר חשובים מעולם החי. 618419
והטווס ניצל משום שהוא יפה?

"למרות שהטווס הוא באופן עקרוני כשר, יש להמנע מאכילתו משום שמדובר בעוף יקר ואין ראוי לאדם לכלות את ממונו בקנייתו. ובלשון זו, מסר לי הרב אברהם חמאמי, ששמע מפי הרב י' קאפח בעניין הטווס: "טווס כשר הוא, אלא שהקונה אותו עובר ב'בל תשחית' מחמת כי עלותו יקרה"" (כי יקר במשמעות של ממון הוא לא. אני יכול להשיג לך טווס עד 8 מחר בבוקר)

לאומת

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים