בתשובה ליוסי, 10/11/11 14:14
לא נכון 586815
נדמה לי שהעניין בביקוע גרעיני, הוא בכך שהוא מאייד את החומר. כל חומר. זה בעצם הביקוע, ואין חומר חסין מפניו, לא אבן ולא פלדה. אבל אולי אני טועה.
לא נכון 586817
ר' גם Atomic_bombings_of_Hiroshima_and_Nagasaki#Survival_of_some_structures [Wikipedia]
המרחק הקרקעי קצת מטעה, מכיוון שהפיצוץ עצמו היה באוויר, בגובה 580 מטרים.
לא נכון 586819
אם זה היה נכון, הייתי מצפה לראות מכתש עגול ברדיוס ועומק חמישה קילומטרים (או מייל - על פי תגובה 586812) מנקודת הפיצוץ (בגובה של כמה מאות מטרים מהאדמה, אאל"ט). אז אולי סביר יותר שהנזק העיקרי מגיע מגל החום וההדף.

למעשה אין לי ממש דיעה בנושא. נראה לי שאירוע של פיצוץ פצצת גרעין על איזור אורבני מאוכלס, כמו מטוס נוסעים המתנגש בבניין גבוה, הוא נדיר מכדי לגבש הערכה אמיתית על מידת הנזק. גם אם היה (חלילה) יותר נסיון, כמות המשתנים הלא ידועים‏1 נראית לי גדולה מדי לתשובה אינטיליגנטית יותר מניחוש סתמי.
--
1. כמו למשל (פרט לאיכות הבניה) מוכנות האנשים לפיצוץ (מקלט? אילת? חדר אטום? חדר אטום עם שקי חול?), נקודת הפגיעה המדויקת, כולל גובה מעל פני הקרקע, סוג הפצצה, הכמות המדויקת של החומר הבקיע, יעילות הביקוע ומי יודע מה עוד.
לא נכון 586848
ארוע אמיתי הוא נדיר, אבל המעצמות השקיעו מאמץ עצום בניסויים ובסימולציות של מצבים כאלה (כולל בניה של עיירות שלמות רק כדי למחוק אותן בפיצוץ). הנתונים שנאספו אינם גלויים במלואם, כמובן, ויש השפעה רבה מאד למשתנים שהזכרת ולאחרים - אבל בהנתן תרחיש, יש על מה לבסס הערכה של התוצאות.
לא נכון 586843
בביקוע עצמו משתתפים רק חומרים בקיעים, כמו חלק מהאיזוטופים של אורניום ופלוטוניום. הביקוע מתרחש רק בתוך הפצצה עצמה; אם היית תוחם את הנפח שבתוכו מתרחש הביקוע היית מגלה שמדובר בנפח קטן בהרבה מזה של כדורגל, נניח. בתוך הנפח הקטנטן הזה נוצרת כמות אדירה של אנרגיה, והיא משתחררת בצורה של הבזק (שבקרבה מסוימת עלול גם לאייד חומר, אבל לא סביר שיוכל לעשות זאת למבנים מבטון) ובצורה של גל הדף (שממוטט בניינים אבל לא מאייד אותם).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים