בתשובה לרוסלן סמירנוף, 21/12/11 16:20
שאלה 589373
גת (או: קת, שם נוסף של אותו חומר) הוא סם לפי חוקי המדינה ולפי חוקי מדינות רבות.
גת הוא חומר ממריץ שפועל בדומה למחלקת האמפטמינים על ידי החדרת החלק-המולקוקלי מתיל NH2 למוח.

מחלקת האמפטמינים כוללת את החומרים: אמפטמין, מתאמפטמין, וריטלין. שושת אילו מחדירים למוח את חלק-המולקולה NH או את חלק המולקולה NH2 . חלקי מולקולה אילו הם שיוצרים את האפקטים הממריצים במוח.

הגת כנראה הוא סם פחות מסוכן משלושת הסמים ממחלקת האמפטמינים, כי המולקולה הנושאת אותו (מולקולת קתינון). היא מולקולה לא יציבה. חוסר היציבות של הקתינון אינו מאפשר לשווק ביעילות את הקת בשוק הסמים או בשוק התרופות.

הדרך היעילה היחידה לצרוך את מולקולת הקתינון (בלי שתתפרק) היא לעיסת עלים טריים של הצמח (בעלים יבשים של הצמח מולקולת הקתינון מתפרקת).
שאלה 589381
עלי הקאת עצמם (מכונים בפקודת הסמים "גת") הותרו ללעיסה בפירוש.
ראה תוספת ראשונה, חלק א' סימן ב' 3.א.

שאלה 589391
קשה לי לעשות חיפוש במסמך DOC שהבאת, אבל מה שמצאתי שם הוא משנת 2004 , כך שיתכן שיש שינויים בפקודת הסמים שאינם ניכללים בחוק עצמו (כלומר הם כרגע בצנרת של תיקון לחוק). יתכן כמובן שלא ניתן לעצור את צריכת עלי הגאת כי חומר זה בשימוש _נפוץ_ בין יהודי תימן (ואולי גם בין עולי אתיופיה). צמח הגאת גדל בחצי האי ערב ובמזרח אפריקה (כלומר זה גידול חקלאי שם).

כמו כן, אם לסמוך על ויקיפדיה אנגלית יש טעות בחוק. שכן החוק מתייחס למולקולה "קתין" בתור החומר הפעיל של של צמח הגאת , בעוד שהחומר הפעיל (לפי דעה המקובלת היום) הוא הקתינון.

שוב, לפי אותו ערך בוויקיפדיה אנגלית, הקתינון מתקיים ביציבות חלקית בתוך עלים טריים של צמח הגאת, הוא מתפרק לחומרים לא מסממים כאשר העלה לא טרי (ובפרט כאשר העלה מתייבש). יתכן שהקתין שהזכרתי הוא אחד מהתוצרים של ההתפרקות. משתמע (לכאורה) מאותו ערך בוויקיפדיה שהדרך היחידה לצרוך קתינון היא על ידי לעיסת עלים טריים, על כן מה הועילו חכמי הכנסת בתקנתם ?
שאלה 589394
אפשר גם להפוך‏1 את את הקתינון למת-קתינון ואז יש לך חגיגת.

1 אל"כ
שאלה 589397
יש לך לינק אמין להרכב הכימי של "חגיגת" ?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים