בתשובה לצפריר כהן, 14/05/12 18:16
תיקו שלישי 595535
רוב משחקי השחמט של רבי אמנים מסתיימים בתיקו. התחרות תוכרע על ידי מקסימום 3 נצחונות או שהצבירה ב- 12 המשחקים הראשונים תהיה 6 נקודות לכל צד. במקרה שיהיה 6 נקודות לכל צד יעברו לסדרות של משחקונים קצרים. במקרה שלא תהכרעה במשחקונים — אנאנד ימשיך להיות אלוף.

אגב. לדעת קספרוב אלוף העולם האמיתי הוא קרלסן (?) מנורווגיה (?) , אלא שבגלל הפיצול באירגוני השחמט הוא לא משחק נגד אף אחד מהם. קרלסן בן 21 שנים (בערך) והוא יכול להביס את השניים האחרים (שהם בני 40+ ).

הכושר הגופני של המוח משחק תפקיד חיוני במשחק שחמט (מי שחושב "מהר" ו"זוכר בראש טוב" יש לו סיכויי זכיה גבוהים, כישורים אילו יורדים עם הגיל)
תיקו שלישי 595540
> (מי שחושב "מהר" ו"זוכר בראש טוב" יש לו סיכויי זכיה גבוהים, כישורים אילו יורדים עם הגיל)

אמנם הנתונים הפיזיולוגיים יורדים עם הגיל אך וזה בא לידי ביטוי בגיל מאוחר וכלל לא טרוויאלי שיש קשר ישיר בין פיזיולוגיה ל"חשיבה מהירה" או "זכרון בראש טוב". צריך לא לשכוח שישנם גורמים נוספים כמו נסיון, בסיס של ידע קיים, יכולת ללמוד מהר, יציבות מנטלית שדווקא עולים עם הגיל וחשובים לתחרות ברמה הזאת לא פחות.

אמנם לא הוכחה מדעית, אך הציטוט הבא, שנלקח מדיון על על רבי אומנים שהפכו לכאלו בגיל מבוגר, מסכם את הדעה שלי בנושא:
"I don't know it's seems too me that it's popular wisdom that you learn most easily in your younger years but is that actually true? It seems to me that if you look at who is doing the most intellectually strenuous and demanding intellectual work in the country at any given time it's people in their 20s-50s who are doing university level research. These people are publishing papers throughout their lives and not just learning new things but developing new ideas.

Seems to me more likely that younger people learn better simply because they are more likely to have financial support and emotional stability from their parents/family/coach therefore they can dedicate themselves to learning in a way a 30 year old probably can't. BUT crucially if the 30 year old had the means to live like a 15year old I doubt he would be any less capable of learning.
"
קישור
תיקו שלישי 595697
נכון שנסיון מוסיף , אבל בתמהיל של "נסיון" מול "כושר שיכלי" יש משקל מכריע לכושר שיכלי.

צריך לזכור שלגבי משחקים בצמרת השחקנים (למשל שחקנים שיש להם מד כושר יותר מ- 2700), לכל השחקנים יש נסיון עצום וידע עצום. לכן, הפער בין שני יריבים שלשניהם "נסיון וידע עצומים" לא מעניק יתרון _גדול_ בגלל הנסיון והידע.

בעניין הפיסקה השניה שציינת, זה פשוט לא נכון לגבי שחקני צמרת (לא נכונה הטענה שלצעירים יש זמן פנוי כי אין להם בעיות פרנסה). שחקני צמרת בשחמט (נאמר 100 "הגדולים" בעולם) מרוויחים שכר מכובד בדרך כלל, השכר משולם רק עבור הפעילות השחמטאית לכן הם פטורים מבעיות הכנסה. אי אפשר להתעשר משחמט אבל גם לא לסבול כלכלית (המדובר בשחקני צמרת בלבד, לגבי השאר זה רק תחביב שפוגע בפרנסה).
תיקו שלישי 595546
לפי ויקי, חייבת להיות הכרעה - באין מנוס יהיה משחק שבו יתרון ללבן, אבל תיקו בו יהיה ניצחון לשחור.
תיקו שלישי 595668
בויקיפדיה כתוב שהוא פרש מהטורניר (עוד ב2010), ספציפית הוא כתב שהוא לא מרוצה מהפורמט.

תיקו שלישי (כבר תיקו חמישי) 595694
לפי זכרוני (אם איני טועה) קספרוב רואה בפיצול "הנהגת השחמט" את החטא הקדמון שממנו נובעות בעיות אחרות
(ובכלל זה העיוותים בפורמט התחרויות עליהם מתלונן קרלסן).

הטענות של קרלסן אולי נכונות ואולי לא. אבל — ההיסטוריה של תחרויות אליפות העולם רצופה עיוותים שנותנים עדיפות לצד זה או אחר בתחרויות, לכן טענותיו על פניהן לא קטנוניות.

אם הבנתי בקריאה חטופה את המכתב של קרלסן, קרלסן רוצה שהתמודדות באליפות תבחר כמועמדים להתמודדות על תואר אליפות "צמרת השחקנים לפי דירוג מד-כושר". מד-כושר אינו מצריך התמודדויות ספציפיות, כי הוא מחושב לפי כל המשחקים ששחקן עושה, שינוי בדירוג הוא על בסיס כל משחק "מכובד" בלי קשר באיזו מסגרת נעשה המשחק. הצמרת הזו (צמרת מד כושר) תקיים בתוכה מספר תחרויות מקדימות קצרות (לא _5 שנים_ של תחרויות מקדימות למסלול האליפות). בתום ההתמודדויות הקצרות יוכרע מי יאבק מול אלוף העולם בזמן התחרות. הטענה של מסלול 5 שנים לצורך מועמדות, נשמע באמת מוגזם באורכו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים