בתשובה לאמ, 19/05/12 22:27
לי אכפת כל ואט 595745
מחירים ברשות הפלסטינית נמוכים מבישראל?

השוואה חצי אובייקטיבית: עלויות של שיחות VoIP בינ"ל לארצות שונות:
הספקית השונים מתחברים בחיבור VoIP פנימה ובשיחה פנימית לספק. לכן המחיר הזה מבטא את עלות התקשורת למדינה וכן את העלות של שיחה פנימית (בעסקה סיטונאית עם הספק). עלות התקשורת לספק סלולרי ולספק קווי באותה הארץ אמורה להיות זהה (או דומה מאוד). לא ברור לי בדיוק עד כמה עלות התקשורת לרשות גבוהה מעלות התקשורת לישראל (החיבורים לרשות הם דרך ישראל, כולל לעזה, לענ"ד).

המחירים: סנטים לדקה. אפשר לראות שבאופן כללי שיחות סלולריות עולות יותר (שיחות למנוי קווי יכולות לעלות בערך סנט או שניים לדקה בחלק מהארצות. שיחות סלולריות: כמעט אף פעם לא). למעט וששיחות לרשות עולות יותר מאשר לישראל.
לי אכפת כל ואט 595760
לגבי הרשות הפלשתינית. דיברתי על תעריפים של שיחות סלולריות בתוך רשות הפלשתינית שהיו בעבר (משהו בסדר גודל של לפני 10 שנים).

התעריפים עבור זמן אוויר בתוך שטח הרשות, למשתמש רגיל (לא עיסקי ולא זללן שיחות) היו בסדר גודל של 15 אגורות לדקה עד 18 אגורות לדקה (קשה לי לזכור מחיר מדוייק). באותה עת זמן אוויר למשתמש רגיל בטלפון סלולרי בישראל היה משהו בסדר גודל של 40 עד 50 אגורות לדקה (קשה לי לזכור סכום מדוייק שקראתי באקראי לפני כ- 10 שנים), שוב הסכומים אינם למשמשים כבדים בסלולרי (יתכן שלמשתמשים כבדים היה תעריף מוזל). כל התעריפים שאני מציין התפרסמו בספר הטלפונים של בזק, בדפים בתחילת הספר, אילו הם הדפים שבהם נירשמו עוד הרבה תעריפים אחרים (תעריפי שיחות טלפון קווי בזמני שיא וזמני שפל, תעריפי שיחות סלולריות לפי זמני אוויר, תעריפי גישור לסלולרי מקוו של בזק, היו עוד תעריפי תיקשורת שלא זכורים לי).

לא יודע מה תעריפי זמן אוויר ברשות הפלשתינית היום, לא מן הנימנע שגם שם נוצרו קרטלים ששילשו מחירי זמן אוויר לעומת העבר.

לגבי הנתונים שנתת לינקים אליהם. לא מבין את הנתונים, לא מבין גם איזה חלק מהם הם שיחות סלולריות רגילות (להבדיל מהעברת קבצים). יתכן שחלק גדול ממה שרשום בלינקים שנתת הם שירותי תיקשורת אחרים. כאשר הסתכלתי באחד הדפים שנתת בלינקים שמתי לב , במידה שיכולתי להבין, ששיחות סלולריות בתוך הודו עולות (בחישובי זמן אוויר) בין סנט לדקה לבין 1.5 סנט לדקה (סנט אמריקאי). ההערכה שלי היא שהודו לא מסבסדת את השיחות הסלולריות, לכן עלויות זמן אוויר שם מצביעות על עלויות "ייצור" של זמן סלולרי. כלומר: עלות ייצור זמן אוויר בארץ די גדולה אינו עולה על 1.5 סנט אמריקאי לדקה. קשה לי להאמין ששכר עבודה נמוך בהודו מוזיל בהרבה את עלויות ה"ייצור" של זמן אוויר, כי בתחזוקה של רשת סלולרית לא מושקעת הרבה עבודה יחסית לנפח השיחות.

לא אתפלא כלל אם עלויות זמן אוויר במדינות אירופאיות גדולים הרבה יותר מאילו של הודו. קרטל מחירים יכולים להתקיים בכל מקום בעולם אם מספר נותני השירות מצומצם (או שהמדינה לא כופה את עצמה על נותני השירות).
לי אכפת כל ואט 595762
הנתונים הם מחיר של דקת שיחה משרותים שונים של שיחות VoIP למנויי טלפוניה במקומות שונים. יש כאן את התעריפים של סקייפ, גוגל וכן של ספק עצמאי אחד מיני רבים. סתם כדי להדגים שהמחירים הם "הרמה המקובלת בשוק".
לי אכפת כל ואט 595763
שלחתי מוקדם מדי:
הנה כמה תעריפים של הספקים הסלולריים (או אחד מהספקים הסלולריים) בשטחים:

ג'וואל: (פלטל [ויקיפדיה])
וטנייה מובייל [ויקיפדיה]
בשני המקרים: קישור אחד ל-postpaid וקישור אחד ל-prepaid. ר' תוכניות אחרות בסביבה. נראה שפלטל היא המונופול המקומי. וואטניה הוקמה שם בקושי רב.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים