בתשובה לאינקוגניטו, 21/05/12 20:18
ברכות לכחלון 595853
הנקודה הבסיסית היא שרוחב פס מובטח הוא הרבה יותר יקר. לכן כולם מפסידים ממנו. לכן נוח לכולם לעצום עיניים ולהעמיד פנים שמה שכשקונים רוחב פס מקבלים רוחב פס מובטח ברוב המקרים. אם אתה רוצה רוחב פס מובטח, אתה משלם עליו.

אבל אם נשים בצד את השיקול הכלכלי, אני מתפלא שאף אחד לא העלה את הנקודה הבסיסית של נייטרליות הרשת [ויקיפדיה]. הטיעון הכלכלי שתארתי כאן הוא בדיוק הסיבה לכך שנוצרת הבעיה הזו.
ברכות לכחלון 595855
ממש לא נכון. רוב האנשים שקונים 50 מגה מצפים שהם יקבלו 50 מגה.

לא ממש הבנתי מה הקשר לנייטרליות רשת אבל זה פחות חשוב (ופחות כללי) מאמת בפרסום ודיני חוזים.
ברכות לכחלון 595857
אתה מקבל 50 Mbps מובטח.... לחיבור הקרוב של ספק האינטרנט. מעבר לשם הוא לא מתחייב (אני לא לגמרי בטוח, אבל מן הסתם זה מופיע באותיות הקטנות). מפתיע אותי שזה לא ברור לך. זוהי התוצאה של השימוש במיתוג מנות [ויקיפדיה]. אתה רוצה לקבל 50Mbps עד לאיטליה? אין בעיה. שלם תשלום חודשי צנוע ללמד נאוטילוס וסגור עניין.
ברכות לכחלון 595867
מפתיע אותך שלא ברור לי שההתחיבות שלו מוגבלת על ידי משהו שכתוב (אולי) באותיות הקטנות?

ובשביל שתבין את הרעיון של אמת בפרסום: אם בארה"ב תבעה את נוטלה כי "החברה גרמה לה להאמין כי אכילת השוקולד תהווה בחירה דיאטטית ובריאה לבתה" וזכתה. פרסום צריך להיות ברור לכולם, לא רק למומחים.
ברכות לכחלון 595869
הדבר הזה כל כך ברור לי, שאם הוא לא ברור ל"משתמש הממוצע" (ויותר מכך: לאייל הקורא הממוצע), יש כאן קצר רציני בתקשורת ואולי אפילו חור בהשכלה.

יש הבדל רציני בין: (א) מהירות של עד 17.3Mbps‏1 ל(ב)מהירות מובטחת של 17.3Mbps מכל מקום באינטרנט. אני לא חושב שהמשתמש הסביר מצפה לקבל את ב'.

1 קצב הורדה. אני לא נכנס לסיפור העצוב של קצב ההעלאה.
ברכות לכחלון 595872
תגובה 595812
ברכה לכחלה 595873
אתה מוזמן לתבוע את הספק שלך (או לנסות לתבוע ספק בארה''ב בעזרת ידי שגר שם).
ברכה לכחלה 595886
מסתבר שמספר ח"כים באו לעזרתי והגישו הצעת חוק בנוגע לפיצוי לדוגמה בשל אי-אמת בפרסום. בההסבר להצעה הם מסבירים מה הבעתיות בחוק כיום: "על מנת שניתן יהיה לפצות בגין הפרה של הוראה זו, צריכים להתקיים שני תנאים: ראשית – שהצרכן ייקשר בפועל בעסקה במחיר המלא בעקבות אי-כיבוד התנאים שבהסכם; שנית – שהפער בין המחיר המלא לבין התנאים שפורסמו יהיה גבוה מספיק כדי להצדיק פנייה לערכאות. המצב כיום הוא שהסכום המזערי ביותר שמקובל לפנות בגינו לבית המשפט, הוא אלפי שקלים. ענפי המסחר שבהם המחירים מגיעים לרמות אלו הם מעטים, ועל כן, האיסור על הטעייה נותר כאות מתה בנוגע למרבית השוק הקמעונאי."

במקרים כמו שלנו נוספת עוד בעיה שמי שמבין לא מוטעה ומי שלא מבין לא יודע שהוטעה גם אחרי הקניה. כך שיש מעט אנשים שיכולים לתבוע.
ברכה לכחלה 595890
אנא הפנה אותנו לפרסום שנראה לך מטעה. זכור שהספקים מחברים אותך (כמובטח) לאינטרנט במהירות המובטחת. זו אינה אשמתם שיש מדי פעם פקקים באוטוסטרדות של האינטרנט ביציאה לחו''ל.
ברכה לכחלה 595893
לדוגמה :
"מתקדמים לאינטרנט במהירות של 10 מגה..." המהירות היא של האינטרנט לא של החיבור. ולא היה קשה במיוחד למצוא את הדוגמה הזאת (אם כי מצאתי גם פרסום פחות מטעה).
ברכה לכחלה 595894
האינטרנט הוא במהירות גבוהה בהרבה מ-‏10Mbps. בתוכנית האמורה מוגבלים למהירות מקסימלית של 10Mbps ואמנם מקבלים אותה, אך לא כל הזמן.
ברכה לכחלה 595902
אני לא מבין איך אף אחד לא קרא עדיין לאחראי על האינטרנט.
ברכה לכחלה 595914
אני מניח שנקודת המחלוקת העיקרית היא מה יודע האדם הממוצע על האינטרנט. אז הנה פוסט נחמד שמביא סקר לא מדעי שבו שואלים אנשים מה זה דפדפן?.
ברכה לכחלה 595916
הניחוש שלי הוא ש"האדם הממוצע" יודע היטב ש"האינטרנט אטי" מדי פעם. כמובן שמבלבלים את זה עם מהירות המחשב המקומי, מהירות תגובתו של השרת המרוחק ועוד. קצב ההורדה הוא מדד מספרי פשוט (לכאורה. השאלה היא האם לתת את קצב ההורדה הרגעי או הממוצע) וככזה מופיע בהרבה מקומות (למרות שבממשקי משתמש פשוטים יש, לעניות דעתי, נטייה להחליף אותו בזמן עד לסיום). מהירות החיבור לאינטרנט היא אחד הפרמטרים החשובים ו"הפשוטים להבנה" (מספר אחד‏1. משתנה בין חבילות מקבילות ולכן מאפשר השוואה ביניהן) במפרטים של חבילות החיבור השונות לאינטרנט.

ההרגשה שלי היא שרוב האנשים צריכים לדעת שהם לא יכולים לקבל את מלוא קצב החיבור כל הזמן.

1 מספר אחד. קצב ההעלאה משתרך לו אי שם מאחור.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים