בתשובה לשי מור, 08/03/02 15:39
פנייה נרגשת וניחוש 60070
אני לא רואה איפה פה הסיפור העתונאי הגדול: מספרי הזהות יכולים לקודד, לכל היותר, את רשומת מרשם-האוכלוסין בעת הלידה או הנפקת התעודה. הרשומה הדלילה הזו נגישה ממילא למשטרה, למערכת המשפט, לבטל"א, וכמעט לכל גורם ממשלתי. היכולת לקרוא את הקידוד הזה, לפיכך, דרושה רק לדרגי-שטח - שוטר-המקוף-שאין-לו-מסוף, נגיד. עכשיו צא וחשוב מהי המיומנות שלו בשליפת מידע ממספרים, מהו המידע הזמין-בפוטנציה מלכתחילה, ותגלה שמעבר למה שנדון פה (כמה קידומות בהתאם לאופן קבלת-האזרחות. הייתי בטוח שזה common knowledge, בפרט הקידומות למאומצים טופלו כבר בעבר בעיתונות הישראלית), אין סיפור. זה בערך כמו היכולת המדהימה להסתכל על מס' רישוי ולגלות את סוג הרכב, אם הוא יובא בייבוא אישי, אם הוא רכב-השכרה, או אם הוא שייך לשב"כ. ביג דיל.
אם זה לא BIG DEAL 60071
אז בבקשה, הפרסום. אותי לפחות זה כן מעניין.
ואשמח גם לשמוע מגורם מוסמך או יודע דבר למה זה בדיוק נחוץ, מה היה הרעיון ומה היתה הכוונה מאחורי המשמעויות שהמחוקק/איש-משרד-הפנים נותן למספרים.
אם זה לא BIG DEAL 60072
אז בבקשה, לך שאל את שוטר-המקוף שלך. אם הוא לא יודע יותר ממה שכבר נכתב כאן, אז ממילא מי שכן יודע הוא כבר בדרג שלא נזקק לזה (כי יש לו גישה למידע). לכן: זה לא בדיוק נחוץ (כי השוטרים-ללא-מסוף הולכים ומתמעטים); המחוקק לא בעסק; הרעיון והכוונה, אני יכול לשער, היו ליצור poolים של מספרי ת"ז כך שבעידן האוף-ליין (כשהוקמה המדינה לא היה בה אפילו מחשב אחד לרפואה!) יוכלו לנפק מספרי ת"ז ביותר ממקום אחד בו-זמנית מבלי שינופק אותו מספר לשני אנשים שונים. זה לא הצליח, אגב (אבל אתה בטח האחרון שיתפלא על זה :-).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים