בתשובה לאורי, 19/08/12 10:41
תגובה 601106
לגבי יזמות - יזמים יודעים מראש שאין מה לבקש הלואה מהבנקים בפרט או מ''מוסדיים'' בכלל - תעשיית הון הסיכון (כשמה כן היא) מסוכנת מדי עבורם. כידוע, מודל המימון האפייני לסטארט אפ הוא (בתחילה) אנשים פרטיים שמסכנים את הכסף האישי שלהם (אנג'לים) ומאוחר יותר קרנות הון סיכון - שאסור להן להיות חברות בע''מ אלא שותפויות - בדיוק המודל שאתה טוען שהוא לא יעיל ולא יכול להתקיים.
דרך אגב, גם מסילות הברזל (לפחות בראשיתן) מומנו ע''י משקיעים פרטיים ולא ע''י הלואות בנקאיות.
תגובה 601107
אתה מתייחס רק ליזמי היי-טק. מה עם מישהו שרוצה להקים חנות בגדים? עסק להשכרת מכוניות? מה עם יזם שעלה על רעיון מצוין, פתח חברה מצליחה, ובגלל משבר עולמי נקלע לקשיים זמניים וצריך עזרה מיידית וזמנית על מנת לעבור את התקופה הרעה? מה עם ממשלה שנקלעה לקשיים זמניים? ישנם הרבה מצבים שבהם נדרשים בנקים.
בכל אופן, קרנות הון סיכון הן גם חלק מהמערכת הפיננסית, ואני דיברתי על המערכת באופן כללי ולא ספציפית על תת-מודל כזה או אחר.
תגובה 601114
אתה דיברת בפירוש על המהפכה התעשייתית ומהפכת המידע "שלא היו יכולות להתקיים ללא מוסדות פיננסיים". חנויות הבגדים והעסקים לשכירת המכוניות, (ואני לא מזלזל בהם, נהפוך הוא, כולי כבוד ליזמים כאלו, המשק בנוי על עסקים קטנים), ואפילו יזמים "שיווקיים" מצטיינים (ע"ע רמי לוי) הם לא המנוע למהפכות הללו. איסמברד ברונל, וילבור רייט וסרגיי ברין - כן, ואף אחד מהם לא הסתמך על מימון בנקאי.
גם מצד המשקיעים - אנדראס פון בכטולסהיים ודוד שריטון לא נזקקו לשום בנק בשביל לתת את 200,000 הדולרים הראשונים להקמת גוגל, נהפוך הוא - השכלתם, הכשרתם ונסיונם בתעשיה טובים יותר מאשר כל פקיד בנק.
הבנקים יודעים להשקיע ב"עוד מאותו דבר" - עסקים שכבר מוכרים ורוצים להתרחב. לא בעסקים חדשים, ובטח לא במיזמים טכנולוגיים - שבסופו של דבר הם אלה שיוצרים מהפכות באיכות חיינו.
תגובה 601130
גוגל לא היתה הראשונה באינטרנט. היא הגיעה לאינטרנט היה בו כבר מה לחפש. דוגמה לחברות קודמות, שהוקמו במימון של משקיעי הון סיכון: נטסקייפ ויאהו, ועזרו להקים את התשתיות. גוגל עצמה אולי קיבלה 200,00 דולר משני משקיעים פרטיים, אך קיבלה 25,0000,000 דולר מקבוצה שלמה של משקיעי הון סיכון פחות משנה לאחר מכן.

המשקיעים הפרטיים שציינת לא נזקקו לשום בנק משום שהם בדיוק משקיעי הון סיכון. יש להם הרבה כסף ולכן הם ממלאים בעצמם כאן תפקיד של בנק: חלק מכספם מושקע בהשקעות עם סיכון גבוה שאמורות להניב רווח גבוה במקרה הטוב‏1.

אתה שומע על ההצלחות של חלק מאותם משקיעים. אתה שומע הרבה פחות על ההשקעות הלא מוצלחות שלהם.

1 חוץ מזה, לפי מה שאנחנו רואים היום, גם בנק לאומי מתמחה בהשקעות בסיכון גבוה. אם כי התשואה הצפויה מעט נמוכה יותר.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים