בתשובה ליוסי נתנזון, 22/09/12 12:58
כמה עובדות 602984
אני לא יודע מה המצב בין עובדי מעריב שרובם אינם עיתונאים כלכליים, אבל לציבור הרחב הדרך שאתה מתאר היא ממש לא קלה. קודם כל לפני שניגשים לבדיקה, יש צורך להיות מודע לדבר כזה שנקרא פנסיה , לדעת שלפי החוק שנחקק בזמן האחרון היא מגיעה להם וגם לדעת כמה ואיך באמת מגיע. צריך לחשוד שיש בעיה עם הפנסיה ואחרי כן יש צורך לחשוב על הדרך המקורית של לבדוק את הדוחות הכספיים של החברה. כמה אנשים בכלל יודעים אפילו את ההבדל בין חברה פרטית לציבורית? ולבסוף צריך לדעת לקרוא את הדו"חות הללו ולהסיק מתוכם שמה שמגיע לעבדים לא קיים.

סדר פעולות לא פשוט בכלל למי שזה לא תחום עיסוקם המקצועי.
כמה עובדות 602986
מעריב היה בעבר בבעלותו של רוברט מקסוול [ויקיפדיה]. זה כבר דבר שהיה אמור אולי לגרום לעובדים הוותיקים להיות ערים לבעיית הפנסיה.
כמה עובדות 602994
זה ממש לא ככה

ראשית, מי שלא יודע על קיומו של הסדר פנסיוני, מי שלא שואל את עצמו על מה יהיה איתי בעת זיקנה, מי שלא רואה בתלוש השכר החודשי שהורידו לו מדי חודש מספר שקלים הוא פושע- כלפי עצמו אבל פושע

שנית, לא המעביד אלא קרן הפנסיה שולחת דו"חות מסודרים לכל האנשים המכוסים אצלה. לפיכך, כל אדם מקבל כל שנה דו"ח מאוד מפורט מקרן הפנסיה/ קופת הגמל/ קרן ההשתלמות/ חברת הביטוח שלו.

בקטע הזה, החקיקה והפיקוח בישראל סבירים בהחלט.

מי שלא טרח לקרוא את הדו"חות שהקרן שלחה לו. מי שלא מבין ולא ביקש מחבר/ קרוב להעיף מבט. מגיע לו.

אני לא מדבר על עובדי מעריב, אני מדבר עליך ועלי, האח שלי והחברה שלך שעובדים במקומות "טובים, מסודרים" שמחר זה עלול לקרות אצלם...
כמה עובדות 603013
לי היה נדמה מהפרסומים שדובר על כך שלאנשים ירדו ההפרשות לפנסיה בתלוש, אבל בפועל הכסף לא שכב וחיכה להם. אבל ייתכן שלא הבנתי נכון.
כמה עובדות 603091
משפחתי עלתה ממדינה בה "פנסיה" הייתה קצבת זקנה שהמדינה משלמת, "בנק" הייתה צנצנת שבה שומרים את הכסף לשעת חירום, "השקעה" היה עמוד אמצע במגזין ו"ביטוח" היה החבל ששומר על המתעמלים בקרקס. נכון שאפשר לשאול חברים או משפחה, אבל בשביל לשאול צריך לדעת מה לשאול ובכלל צריך לדעת שצריך לשאול. הנושאים הללו לא בדיוק עולים באופן טבעי בארוחות חג, צריך לתור אחרי המידע באופן אקטיבי.

גם הידע של הוותיקים הוא לא כזה שוס. ב-‏12+4 שנות לימודי בארץ לא קיבלתי אפילו הסבר כללי לגבי איך אזרח אמור להתנהל כלכלית במדינה. אפילו מושגים כמו "ביטוח לאומי" או "מס הכנסה" או "פיקדון" מה זה "ריבית" ואיך היא מחושבת, כל זה הייתי צריך ללמוד לבד (וחבריי הצברים באו אלי בשאלות ולא להפך). ולמי מהציבור שעובד מהבוקר עד הערב יש כוח להתעסק באיזה דוח‏1 של איזו קופה שלא מבינים בכלל מה היא ולמה היא משמשת כשיש עוד מתלות לעשות בבית. וגם אם רואים משהו חשוד אז אנשים יתחילו להפוך שולחנות? להעביר את הכסף למקום אחר‏2?

אנשים בוודאי חושבים על מה יקרה להם בזמן זקנה, אבל לכך יש להם שלל תירוצים, שכנועים עצמיים וקונספציות שללא חינוך פורמלי ישארו מקובעים. אנשים צריכים חינוך פורמלי בשביל לדעת איך לקבל את ההחלטות הנכונות. קריאת עיתונים כלכליים והשכל הישר לא מספיקים לכך.

1 אימי למשל התחילה לקבל את הדוחות בדואר רק לפני מספר שנים, לפני כן היא כלל לא ידעה שקיים דבר כזה "קרן פנסיה", שלא לדבר על כך שיש לה את זה.
2 עד היום אין לי מושג האם ואיך ניתן לעשות את זה.
כמה עובדות 603106
לשאלותיך:
אפשר לעבור קרן פנסיה. חפש בגוגל "קרן פנסיה", הכנס לאתר של אחת מקרנות הפנסיה. חפש שם "צור קשר" או פשוט התקשר למספר הטלפון שמופיע בעמוד הראשי. ספר לאדם בצד השני שברצונך להחליף קרן פנסיה ובקש פרטים על הקרנות שלהם. את כל השאר הם כבר יעשו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים