בתשובה להאלמוני המזוהה, 21/10/12 21:44
זכות הצבעה מגיל 16 ? מוקדם מדי 604773
הכל נכון וידוע. מה אתה מציע כתחליף לקריטריון גיל המינימום?
אם אתה מציע מבחן פסיכוטכני, יש בו בעיה אחת: אותם אנשים עלולים להיכשל בו שוב ושוב, ובכך להיות משוללי זכות הצבעה לכל חייהם. בנוגע לקריטריון הגיל, כמעט כל מי שלא עובר אותו יכול להתסכל קדימה בציפייה סבירה כן לעבור אותו יום אחד. ולמרות שהוא מאוד גס, יש לו בכל זאת קורלציה גדולה מאפס עם שיקול דעת.
זכות הצבעה מגיל 16 ? מוקדם מדי 604809
מבחן פסיכוטכני בודק סוג מאוד מסויים של יכולת, לא מאוד רלוונטית (אם כי ממש כמו גיל, בקורלציה ליכולת לבצע החלטות מושכלות במצבים מורכבים). אם כבר, הייתי מעדיף מבחן המבוסס על ידע, ולא חייבים לידע את הנבחן לגבי התוצאה (כלומר במידה והוא נכשל, הקול לא נספר, מבלי לגלות לו). אני לא יודע אם זה פתרון טוב, או שאולי עדיף להוריד את גיל ההצבעה, קודם לרשויות המקומיות ואחרכך לארציות.
תן לי תוצאה רצויה ואני כותב לך מבחן מתאים 604811
זכות הצבעה מגיל 16 ? מוקדם מדי 604813
ככל שהקריטריון יותר מסובך (עם יותר משתנים חופשיים לשחק איתם), הוא חשוד יותר כתפור (לדוגמה: למה שינו את הגיל במקרה הזה? האם יש סיבה טובה לא להשתמש בגיל ההצבעה הנוכחי שבבריטניה?). מחסום הגיל הוא קריטריון פשוט ומובן.
זכות הצבעה מגיל 16 ? מוקדם מדי 604836
גם "זכר, בן להורים אזרחים ובן חורין, בן 20 שנה ומעלה"‏1 זה קריטריון פשוט ומובן. הבעיה היא לא הפשטות, אלא ההפליה.

זכות הצבעה מגיל 16 ? מוקדם מדי 604842
לא לגמרי ברור לי לאיזו טענה התייחסת:

1. גיל 16 במשאל העם האמור לעומת גיל 21 (?) בבחירות הנוכחיות בבריטניה: אני לא רואה הבדל תאורטי משמעותי בין שני הקריטריונים. יש מן הסתם הבדל מעשי לא מבוטל. אבל לא ברור לי על איזו אפליה מדובר.

2. <גיל X> לעומת <מבחן מסובך>: כאן יש כבר למי שעורך את המבחן אפשרויות שליטה רבות יותר ופתח רב יותר להטיות. הדמוקרטיה האתונאית היתה אספת אזרחים ("בני חורין") ולא אספת תושבים, ולכן הקריטריון הפשוט ההוא היה מספיק מוצלח שם. אם אתה מרשה למדינה להחליט בקלות יחסית למי אסור להצביע (או אפילו למי יהיה שה להצביע) אתה מאפשר למפלגת השלטון הנוכחית להשפיע על התוצאות. אני מעדיף להשאיר את זכות ההצבעה גם לדמנטים, שיכורים ואימבצילים ולקוות שתהיה להם אחריות לא להצביע אם הם חושבים שהם אינם כשירים, או שמספרם לא מספיק גדול ופיזורם מספיק סביר כדי שלא תהיה להצבעתם השפעה שלילית מדי.

3. <גיל 16> ברשויות המקומיות: אתה לא יכול לסמוך על כך שיהיו בחירות לרשויות המקומיות מספיק זמן לפני הבחירות הכלליות כדי להבטיח שכל אחד עבר בחירות מקומיות לפני הכלליות. בהרבה מקרים הן יכולות להיות גם פחות מעניינות. זה נראה לי גם בזבוז להחזיק רשומות כפולות ולהתמודד עם המקרים המוזרים של מי שיכול להצביע כאן ולא שם. בקיצור: אין כמעט תועלת ולכן זה לא שווה את הסיבוך.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים