To treat or not to treat 610823
אני תוהה האם -HIV חריג בסיכויי ההדבקה שלו יחסית לנגיפים אחרים. כי ללא בדיקה הייתי מניח שיש עשרות וירוסים אחרים מדבקים לא פחות, וקטלניים לא פחות (הפטיטיס למיניו, ושאר כולירות). והייתי גם מניח שאלה שחולים בהם דווקא מקבלים טיפול רפואי בלי שום בעייה. אז למה דווקא ה-HIV יוצא דופן כל כך?
אולי ההנחות שלי שגויות, אשמח אם למישהו יש מידע בענין.
To treat or not to treat 610829
ושאין להם תרופה ידועה לא פחות?
To treat or not to treat 610837
אכן חריג... לכיוון השני.

כשמדובר על הדבקה ממחטים, ישנם שלושה פתוגנים משמעותיים:
הפטיטיס B - סיכויי הדבקה גבוהים יחסית (30%), יכול להשאר מספר ימים (כלומר, גם מדם יבש), לאחר הדבקה יש כ- 10% סיכוי למחלה שאריתית-כרונית. הפלוס: יש חיסון. לכן, מחייבים צוות רפואי להתחסן כנגדו.
הפטיטיס C - סיכויי הדבקה נמוכים בסדר גודל (3%), במקרה של הדבקה - 80%-90% יפתחו מחלה שאריתית-כרונית. מצד שני, יש כ- 25% סיכויי החלמה עם טיפול מתאים. אין חיסון.
HIV - סיכויי הדבקה עוד יותר נמוכים (0.3%), במקרה של הדבקה, כ- 100% יפתחו מחלה שאריתית כרונית, שלה כידוע אין חיסון ואין תרופה.
לקריאה נוספת - Needlestick injury [Wikipedia].

לגבי השאר (וירוסים אחרים, חיידקים, פטריות) - הנחת העבודה היא שאיש צוות רפואי עם מערכת חיסון טובה לא יסבול מתופעות לוואי ארוכות טווח של הדבקה.

ה HIV הוא פשוט וירוס עם "יחסי ציבור". מצד אחד, סיכויי ההדבקה שלו מדקירת מחט נמוכים מאוד, ולכן הפחד לכאורה לא פרופורציונלי לסיכון. מצד שני, אני לא בטוח אם הדיון האתי-תקשורתי הזה היה נערך אם היה מדובר בגורם אחר, כמו בהפטיטיס C.

אם הבנתי נכון, בכתבה מדובר על רופאים שמעדיפים להמנע מלערוך ניתוח קוסמטי, לא פרוצדורה רפואית נטו.
To treat or not to treat 610840
תודה על הנתונים.
שאלה קטנה - לתומי חשבתי שעם טיפול מתאים נשאי HIV חיים כל עוד יש להם כסף לשלם בעדו. אז זה אולי לא נופל תחת חיסון/תרופה בהגדרתם הישנה, אבל קשה לקרוא לזה מחלה חשוכת מרפא, בייחוד כשידוע לנו מה קורה ללא הטיפול הנ"ל.
To treat or not to treat 610846
אז אין לזה תשובה פשוטה... כי היחס ל HIV השתנה במרוצת השנים.
בהתחלה היה מדובר במחלה מסוכנת שברוב המקרים הייתה גזר דין מוות, והתייחסו לחולים כאל חולים סופניים.
עם פיתוח הטיפול האנטי-וירלי היחס למחלה ולחולים השתנה ב- 180 מעלות, לכיוון של "ריפינו בפועל את המחלה". קצת דומה למה שאתה מתאר.
בשנים האחרונות יש יחס יותר ויותר מפוכח למחלה ולטיפול. מבינים שהטיפול עצמו אינו נטול תופעות לוואי, וש(אולי) יש למחלה נזק מצטבר. נזק שעם הטיפול ניתן לדחות ולהפחית אותו, אך לא תמיד להעלים אותו לגמרי. חלק מאמצי ההסברה הוא לשרש את המיסקונספציה ש"הנה ניצחנו את ה HIV".
To treat or not to treat 610894
ניתוח מחיצת אף הוא למטרה רפואית ולא קוסמטית: http://www.af-mushlam.co.il/nituah_mehizat_af.asp
To treat or not to treat 610906
כן, שמתי לב לזה - הנקודה היא ש''תיקון מחיצת האף'' הוא ניתוח אותו עושים רופאי אף-אוזן-גרון, לא מנתחים פלסטים.
אם היה מדובר בניתוח מחיצה, אז הוא לא היה הולך לשלושה מנתחים פלסטיים, שלא לדבר על הקליניקות הפרטיות שלהם. ניתוח מחיצה אפשר לעשות גם בבי''ח - בדיוק מהסיבה שציינת, שהניתוח למטרה רפואית.
בקיצור, נראה לי שהכתב התבלבל.
To treat or not to treat 610908
לפעמים מנצלים את ההזדמנות ועושים את שני הניתוחים ביחד.
To treat or not to treat 610925
אני לא מכיר מנתחים פלסטים שעושים יישור למחיצת האף, אבל בהחלט יכול להיות שאני טועה (הפוך, דהיינו מנתחי אא''ג שעושים את שני הניתוחים, אני מכיר).
בכל מקרה, ''תשובת בית-ספר'' לשאלה ''מי מבצע את הניתוח 'ישור מחיצת האף''' היא ''רופא אף-אוזן-גרון'', מה שהעלה את התהייה ממקודם.
To treat or not to treat 610928
לא שאני חולק עליך (אין לי מושג), אבל זה משונה בעיני, כי מה שמצריך מומחיות הוא עניין הפלסטיקה. יישור המחיצה הוא פעולה פשוטה יחסית שכל כירורג מתחיל יכול לבצע.
To treat or not to treat 610932
תראה, תמיד אומרים שברפואה "עושה מי שיודע", אבל בכל זאת - כל אחד מתמקד באיברים שהוא מכיר ושצבר נסיון בתחום. פלסטיקאים נוגעים באף מידי פעם, אז אני לא מאוד אופתע אם הם נכנסו לנישה של יישור מחיצות; בבריחת שתן של נשים מטפלים גם גינקולוגים וגם אורולוגים... אבל נשמע לי ממש לא הגיוני לתת לאורטופד / אורולוג / נוירוכירורג וכו' לגעת באף של מישהו, ולו רק כי הם צוברים בדר"כ אפס נסיון במהלך ההתמחות שלהם. אני מסכים שמדובר בניתוח לא מסובך, שיכול להתבצע גם ע"י מתמחה - אבל מדובר במתמחה באא"ג.
למי שמעוניין לראות ניתוח לדוגמא: http://www.youtube.com/watch?v=5gUrglaCuWo

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים