בתשובה לDelver, 10/02/13 21:44
המאמר מתעלם מהנקודה החשובה ביותר - תחושת הפראייריות 612343
אבקש לציין כי כבר היום כל מועמד לגיוס שישי (לא חרדי, לא ערבי) לא עושה צבא. אני חוזר על המספר: 1 מכל 6
לכן, כבר היום מי שמרגיש פרייר מצביע ברגליים ונכון להרגע אין סיבה שהתהליך לא ימשיך ויתעצם
המאמר מתעלם מהנקודה החשובה ביותר - תחושת הפראייריות 612348
הנתון של 1/6 היה נכון רק ב- 2007, האחוזים המדויקים לשנה החולפת הם כמו שאמרתי: 25-26% מהגברים היהודים לא מתגייסים, כאשר 13%-14% הם חרדים במסגרת "תורתו אומנותו", 3% שוהים בחו"ל, 3% לא מתאימים לצה"ל בגלל נתונים אישיים בעייתיים, ועוד 6% בגלל פטור רפואי (כאשר 45% מהקב"ניסטים הם גם חרדים). כך שבסה"כ ניתן לומר שכ- 15% מהלא-מתגייסים הם חרדים, וכ- 11% הם כל השאר ורובם לא מתגייסים מסיבות מוצדקות. כך שאמנם המספרים הם בעליה, אבל זה לא בגלל החילונים/דתיים-לאומיים.
ההסבר שלי להיענות הגבוהה לגיוס בקרב גברים יהודים שאינם חרדים, הוא שעדיין מדובר בנורמה חברתית משמעותית. את זה לא ניתן להגיד על גיוס נשים, 41% מהנשים אינן מתגייסות, מתוכן כ- 35% עקב הצהרת דתיות והמספר הזה עולה בהתמדה.
אבל בסה"כ - אני מסכים איתך שאם המצב יימשך אז אחוזי הגיוס יירדו, בינתיים רואים את הביטוי לחוסר שביעותה רצון באופן מובהק בקלפי, במוטיבציה המדרדרת של המילואימניקים הפעילים ואצל הנשים שבוחרות במסלול הקל לפטור מצה"ל (הצהרת דתיות).

הנתונים מכאן:
המאמר מתעלם מהנקודה החשובה ביותר - תחושת הפראייריות 612352
קריאת הנתונים שלנו שונה: אם נאמר 15% מהגברים חרדים, סביר להניח שהמספר דומה גם אצל הנשים (אין אצלם פרופורציה שונה דרמטית בין הגברים לנשים). יודע מה? קצת יותר נשים. אבל המסקנות זהות והדיון על האחוז המדוייק קטנוני.

מה שכן (וזו הסיבה האמיתית לתשובתי) מטריד זה שאיסוף הנתונים לא טריוויאלי. כך, למשל, בשנת 2012 פורסמו נתונים לפי ערים ולא כלל ארצי. גם אם נקבל שזה משקף את הרוב המכריע של האוכלוסיה (וזה לא), הצבא לא סיפק אקסלים מסודרים כדי שנוכל, למשל, לסכם את כל התוצאות. חוסר השקיפות מפריע. לי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים