בתשובה להאייל האלמוני, 10/05/13 23:25
''הכנת אוכל'' 615557
לא, אבל אני מבטיח לך מאמר בעיתון מכובד מאוד אם תמצא שזה לא המקרה (אפשר לדון על עד כמה השינוי הזה משמעותי לבישול).
''הכנת אוכל'' 615558
תודה, כבר פירסמו מספיק מאמרים בנושא - 58 גרם יעלה את נקודת הרתיחה של ליטר מים בחצי מעלה (צלסיוס, קלווין... תבחר לבד מקור). כפית מלח זה 6 גרם (מקור). במילים אחרות, כמות המלח שאפשר להוסיף למים לבישול פסטה מבלי להפוך את הפסטה למלוחה מכדי להנות ממנה לא תשפיע על נקודת הרתיחה של המים או זמן הבישול של הפסטה באופן משמעותי.
''הכנת אוכל'' 615560
הפרש של חצי מעלת צלזיוס הוא כמובן זהה בדיוק להפרש של חצי מעלת קלווין. ההבדל בין הסולמות הוא רק במיקום נקודת ההתחלה, ולא ברווחים בין השלבים.
''הכנת אוכל'' 615583
רק בשביל לתמוך במספרים האלו - אפילו שימוש במי ים לא יחסוך משמעותית בגז בישול:
"בוריקב 7% -ב ןטק (םיחלמ תסימת) םי-ימ לש םוחה-לוביק"
ובעיברית:
"קיבול-החום של מי ים קטן ב-‏7% בקירוב"

( מים וגרמחוצ )
''הכנת אוכל'' 615593
כל אורז או פסטה או תבשיל הם למעשה תמיסה, באופן גס.
טמפרטורת הרתיחה של התבשיל גבוהה מטמפרטורת הרתיחה של מים, אבל אם אני לא טועה באופן גס, דרושה השקעה של פחות אנרגיה, עלמנת להביא את ההתבשיל לטמפרטורה הזאת.

אם מאן דהוא מעונין בהבאה מהירה של הפסטה שלו לרתיחה, הוא יכול לשקול שימוש במי ים. אני היתי ממליץ דווקא על הפחתת כמות המים בסיר, והעשרת התמיסה באותה הפסטה עצמה אותה אתה מנסה לבשל, שיטה המצמצמת, בתורה, גם את כמות המים מהם צריך להפתר בסוף הבישול עד קרוב-לאפס, תלוי ברוטב, ומן הסתם - מבטלת את הצורך במסננות המטופשות האלו ובשטיפתן.
''הכנת אוכל'' 615599
דומני שהיתרון של בישול במים (מעבר לכך שמטרתם להצטרף לפסטה היבשה) הוא פיזור אחיד של החימום על כל חלקי הפסטה, על מנת למנוע מצב שחלק מהפתית מבושל מדי בעוד חלק אחר עדייו קשה לנגיסה. כפי שניכר בבישול בשר, ללא מים או נוזל אחר (רוטב), משטר החימום של מוצקים הוא שונה מאד באחידותו.
''הכנת אוכל'' 615602
עכשיו אני מבין למה אני לא עושה פסטה על המנגל!
כמה מזמן בישול הפסטה מוקדש לכיסויה המלא בנוזל? מעט מאוד, מים שומרים על טמפרטורה אחידה באופן מרשים, גם תוך כדי שהם נספגים לאט במוצק, עד כדי 60%-70%? מגופו המאורך.
מעיין תמיסה - פסטה היא מההכי מתמוססים שמוצקים יכולים להיות.
''הכנת אוכל'' 615603
100% מזמן בישולה הפסטה מכוסה לחלוטין בנוזל, אז אני לא בטוח למה הכוונה בשאלתך.
''הכנת אוכל'' 615606
בהתחלה, אם לא שוברים אותה, ולא מכסים אותה בכמויות המיים האסטרונומיות שמוזכרים במקורות מפוקפקים, כמו עטיפות של פסטות, היא בחלקה מחוץ למים.
(אם היא ספגטי ושות' -מיינד מיי איטלקית)
''הכנת אוכל'' 615609
בד''כ אצלי זה לא ספגטי, ולכן.
''הכנת אוכל'' 616102
לא בהכרח.
אתה חופן את צרור הספגטי ודוחף באלכסון כנגד מפגש קרקעית הסיר והדופן ומוסיף לדחוף מספר שניות עד שהוא מתקמט ונכנס כולו למים.
''הכנת אוכל'' 616120
אתה נותן לאותו הדבר להתרחש מעצמו, בזמן שאתה מוזג לעצמך (או גומע) משהו אלכוהולי, ומזרז את התהליך בסופו בבחישת-חצי-מעגל, המותירה את הפסטים שלובים זה בזה במידה הנכונה, ומציירים מעין גל. ופונה לדפוק רוטב.
''הכנת אוכל'' 616130
הכל נכון, מלבד הסוף: מתפנה להכין את הרוטב אחרי ששמת את הפסטה על האש? על איזה רוטב בזק מיסתורי אתה מדבר כאן?
''הכנת אוכל'' 616148
הערה במקומה. לא בולונז משפחתי, ואת הירקות קצצת ברובם בעת חימום המים בסיר.
''הכנת אוכל'' 616153
מודה שאינני מכיר את הרוטב ''לא בולונז משפחתי''. אשמח גם אם תכיר לי את הירקות שמספיקים להתבשל בסיר תוך עשר הדקות של הפסטה על האש.
''הכנת אוכל'' 616174
האפשרויות הן בלתי מוגבלות. זכור לי כרגע, במיוחד, משהו שזוגתי עשתה עם שעועית ירוקה צרובה היטב, שום, עירית, סומסום (!) ואולי קצת רוטב סויה או משהו אחר שמעולם לא הצלחנו לשחזר.

תרד וחבריו, פלפלים חתוכים דק וארוך, כל דבר אחר שחתוך דק וארוך, או רק דק. הרהר באבוקדו - לא דורש בישול כלל, בתוספת משהו קראנצ'י‏1 בשביל המרקם ותיקוני טעם קלילים.

אבל, הכל נמצא בתהליך, היה והוחלט שנחוצה פסטה ושאתה הוא זה שייכין אותה, ניגשת למקרר והוצאת כמה דברים שנראו מושכים, הפסקת באמצע בשביל להעמיד סיר עם (מעט!) מים, נסה לשאול את עצמך בשלב הזה: בצל או לא בצל?

----
1 אונומטופאות מותר.
''הכנת אוכל'' 616137
דופקים שניצלים.
אם אתה דופק את הרוטב, אתה מקבל מטבח מטונף.
''הכנת אוכל'' 616145
ומקלחת?
''הכנת אוכל'' 616151
אם אתה דופק מקלחת, או שתצטרך לתקן את הפאנלים, או שיש לך העדפות מיניות תמוהות, אבל מי אני שאשפוט.
''הכנת אוכל'' 616154
נראה לי שהתכוונת לומר ו/או (ב'או' השני). אבל מי אני שאשפוט.
''הכנת אוכל'' 616175
לא ידעתי שזה מזיק לאריחים, אני אהיה יותר זהיר.
''הכנת אוכל'' 616215
לא אני לא.
אני מרתיח הרבה מים (שני שליש בקומקום החשמלי, שליש בסיר) כמעט לפי ההוראות ומשרתחו דוחס לתוכם את הפסטה כאמור.

אבל הזכרת לי - מאז שהפסקתי לעשן יש לי בעיה עם התזמון של בשר על המנגל.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים