בתשובה לצפריר כהן, 29/06/13 20:30
כיף לא רפואי 617245
צפריר, יש אנשים שעוד נסמכים על מידע מספרים. אני לא שולל כל מקור אינטרנטי (שכן בפוסטים אני בעצמי ממסמך אותם), אבל אני מציע שלא לראות בהם תכלית הכל.

אתה מוזמן להשאיל מספריות האונ' בת"א/בר אילן/ירושלים את הספרים הבאים, שם תמצא מידע על כל שנכתב על ידי. אם תרצה הפנייה לעמודים ספציפיים, אשמח לתת.

(Porter, Roy and Mikulas, Teich (1995). Drugs and Narcotic in History. (London, Cambridge University Press

טייכמן, מאיר (1989) לחיות בעולם אחר: אלכוהול סמים והתנהגות אנושית (תל – אביב: הוצאת רמות)

Spillane, Joseph. F. (2000). Cocaine: from Medical Marvel to Modern Menace in the United States 1884 – 1920. (Baltimore: Johns Hopkins University Press)

Brunn, Kettil. Pan, Lynn. and Rexed, Ingemar (1975). The Gentleman’s Club: International Control of Drug and Alcohol. (Chicago, University of Chicago Press)

Goode Erich (1993) Drugs in American Society. (New – York; McGraw-hill, Inc.)

כל מה שנכתב פה, מקורו בקריאתם ואחרים נוספים....

אתה כמובן זכאי לחשוב שאני עד כדי כך משועמם להמציא ספרים. בעוונותי, אני לא נוטה למסמך את דברי בנושא על כל לינק שאני מוצא. זכותך לערער על בסיס הידע שלי בדרישה למקורות אינטרנט, אבל אני לא בהכרח (לרוב לא) בונה את הידע שלי עליהם. זכותך לקבל, לדחות, לזלזל, או להתעלם מהעובדות שהצגתי למרות שלא כל אחת מונחת על לינק.....

אגב, בלינק שלך מדובר על זה שבאייר החליטה על ההפסקה של היצור רק ב1914 טרם המלחמה. מדוע לפני ומה קרה אחרי? חשוב האם מלחמת העולם ה1 יש קשר לכל העניין. אתה תמצא שלאחר המלחמה חברת באייר בארה"ב הוחרמה והועברה לידיים אמריקאיות כפיצוי על נזקי המלחמה (כמו בצרפת ובריטניה) באייר הגרמנית בתקופה שהתאוששה מהמלחמה בשנות ה20 וה30 ייצרה הרואין ותוצר נוסף בשם אוקסיקודון (שלא שווקו בארה"ב, אבל אם תתעניין, קרא על מגפת ההרואין שזה יצר במצרים דווקא בשנות ה20'). מה שכן אולי הייתי צריך לדייק ולומר (מתנצל) שהיא עשתה זאת תחת IG FARBEN שבלעה אותה לאחר המלחמה כשחברות התרופות הגרמניות התארגנו מחדש. הן אגב גם ייצרו (משנות ה30') מתאמפטמינים שקיבלו במחה"ע ה2 את הכינוי גלולת הטייסים, אחד הסמים הלא חוקיים הפופולריים ביותר כיום.

בין אם תבחר לקבל את דברי או לא, אתה מתעלם מהנקודה המרכזית שלי, שבאייר עצמה (ויצור ההרואין שלה) לא הייתה הציר המרכזי לשינוי במדיניות כלפי סמים בתחילת המאה ה20, אלא כפי שטענתי כמה תגובות קודם, שהתמונה מורכבת משינוי בכמה גורמים רבים (חברה, תרבות, פוליטיקה וכו') שאתה לא מכסה בהתמקדות הצרה בסיפור הנחמד, אך שולי של באייר בכלל התפתחות המאבק כלפי סמים בראשית המאה ההיא.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים