בתשובה לארז לנדוור, 08/08/13 8:34
ובאותו ענין: 618478
"בארץ קטנה כמו ישראל צריך להתיר לסטודנט החפץ בכך ללמוד ביותר ממוסד אחד: אין שום סיבה שתלמיד היסטוריה או פילוסופיה לא יוכל לשמוע קורסים בתל אביב ובירושלים גם יחד. הגיע הזמן להתייחס לאוניברסיטאות המחקר כאל קונפדרציה המתפתחת במסגרת תכנון משותף. באותה המידה אפשרי ואף רצוי להנהיג מינויים משותפים של מרצים: כולם ייצאו נשכרים מכך, הנטל התקציבי יחולק, יגדל הגיוון וייקלטו מרצים צעירים. ייתכן שכך יינצלו תחומי הלימוד שבסכנת היעלמות.



 השאלה היא כמובן מי רוצה ומסוגל לבצע מהפכה במערכת הקיימת, ולפקח על מימושה. באופן טבעי זה תפקידה של המועצה להשכלה גבוהה (מל”ג) ושל ועדת התכנון והתקצוב שלה (ות”ת). אך המל"ג היא גוף מנוון, חסר סמכות ונטול יוזמה, שהתרגל לסור למשמעת השר. לשי פירון, אם רק יתפנה מרדיפה אחרי פופולריות זולה, נקרתה עתה הזדמנות פז לשנות כיוון. לשם כך עליו להתייצב מול הכלכלנים הניאו־ליברלים, שמצאו תרופת פלא לכל התחלואים בדמות הניסיון לשבור את העבודה המאורגנת באוניברסיטאות על ידי הנהגת חוזים אישיים: קשה להאמין, אך זה מה שמעסיק היום את האוצר ואת ות"ת - ולא ההתפוררות ההדרגתית של מדעי הרוח.
"

זאב שטרנהל מציע פיתרון למצב.
ובאותו ענין: 618481
אכן מאמר מעניין.
באשר לשי פירון, הייתי מתחיל מלמטה ומשאיר על כנם את לימודי מדעי הרוח בתיכונים (קרי - אי-ביטול הבגרויות שלהם). נראה לי שהכרעתו בנושא הזה תקבע את מראה הפקולטות הללו לעתיד לא פחות מכל החלטה אחרת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים