בתשובה לeasy, 25/08/13 13:31
כבר חיסנתי אותם בשבוע שעבר 619439
דווקא יש הגיון בלהפסיק את החיסון החי - תגובת ה VAPP המתרחשת ב 1:750,000. בהרבה מדינות במערב (היכן שאין פוליו בביוב) לא מחסנים בחיסון החי, אלא רק במומת. כשהסיכוי הנדיר לקבל תופעות הלוואי מהחיסון גובר על הסיכוי לחלות בפוליו, עדיף חיסון מומת - ולי נראה שהשיקולים האפידמיולוגים של משרד הבריאות תקינים.
בכל מקרה, מה שבהחלט לא תקין - זו האימפוטנטיות שציינת.
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 619623
אותן "הרבה מדינות במערב" אינן וילה בדז'ונגל, בטח לא וילה שחוץ ממגע עם הילידים המקומיים חשופה גם לכמות לא מבוטלת של מהגרי העבודה ופליטים ממדינות בלתי מערביות בעליל. תגובת ה VAPP אינה מתרחשת אם החיסון בנגיף המוחלש ניתן לאחר חיסון בנגיף המומת, כך שהשיקול היה כלכלי גרידא. למרבה השמחה (והמזל! כך שנא לא להסתמך על טיעוני דמה כמו "מבחן התוצאה") בינתיים לא התגלה אף חולה בפוליו כך שלא צריך להכנס לדיון המעניין כמה כסף שווה חולה פוליו אחד, אבל אם היו מתגלים כמה כאלה אני בטוח שהדיון היה חד-צדדי למדי.
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620526
לא מסכים. על פי דו"ח האום לפליטים (PDF, עמוד 38 ואילך) אנחנו נמצאים לא במקום גבוה במיוחד במספרים אבסולוטים (ראה גרף ראשון אצל אישתון). במדינה כמו גרמניה יש 600,000 פליטים, בארה"ב יש 300,000, ונראה לי שהסיכויים שלהם לקבל נשא פוליו לא שונים משמעותית משלנו, וילה בג'ונגל או לא.

אל תשכח שהפוליו עבר ארדיקציה מכל העולם כמעט למעט שלוש מדינות. זה לא אומר שמשרד הבריאות שוקט על שמריו, אלא עדיין מתבצעות בדיקות תקופתיות בביוב, וכהווירוס נמצא במספרים גבוהים מספיק, עוברים לחיסון חי-מוחלש. חוצמזה, אני חושב ש"שיקול כלכלי" בניהול בריאות של מדינה הוא שיקול חשוב מאוד.
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620535
אולי אתה צודק, אבל האוכלוסיה שמגיעה לגרמניה וארה"ב שונה מהמסתננים שמגיעים הנה. ראשית, רכישת כרטיס טיסה מבטיחה שהם לא מהמעמד הסוציו-אקונומי הכי נמוך, ושנית הם עוברים דרך נקודת גבול מסודרת. אני לא יודע אילו בדיקות הם עוברים שם (אם בכלל) אבל משום מה אני מאמין שאם הם באים מאזור ידוע חולי הם עוברים איזשהו סוג של בירור. אבל אולי אני נותן יותר מדי קרדיט לארצות המערב, כך שאם יש לך מידע בעניין אשמח ללמוד.

ובקשר לנקודה השניה, גם כאן ייתכן שהצדק איתך. ייתכן שבאמת ישבו מומחי משרד הבריאות ועשו ניתוח סיכונים ראוי שבסופו החליטו שכמה מכשירי MRI יצילו יותר חיים מחיסון לפוליו, או שנכון יותר להשקיע כסף בחיזוק הסניטציה בבתי החולים, או לפתוח מרפאה בשכונת מצוקה, או מה-שלא-יהיה. משום מה הציניות הטבעית שלי נוטה יותר להסבר החלופי לפיו הממונה-על-התייעלות-וחיסכון-ועוד-דברים-טובים-מאד במשרד הבריאות, שמונה לתפקיד כי אח שלו חבר מרכז הליכוד (אוי, מה קורה לי, אני סתם משמיץ. הוא מונה לתפקיד כי יש לו את כל הכישורים הדרושים להיות ממונה על התייעלות וחיסכון ועוד כמה דברים טובים מאד וההוכחה לכך היא שאח שלו חבר מרכז הליכוד), ובכן אותו ממונה קם יום אחד לעשות מעשה, העיף מבט בערימת הנירות המתגבהת בסלסלת "החלטות דחופות שאסור לדחות!!!" שבה לא הסתכל כמה חודשים למרות גערותיו של מנכ"ל המשרד (אח במרכז, אחות במרכזיה, אל תשאל), שלף באקראי דף אחד שמידותיו נראו לו חריגות ושאל את שושי, המזכירה (לא, אין לה אח במרכז הליכוד. יש לה חזה גדול במרכז הגוף) מה זה הדבר הזה. "זה דף פוליו" היא ענתה, והשאר היסטוריה.
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620582
מכיוון ששרת הבריאות היא יעל גרמן, סביר יותר להניח שהממונה וכו' מקושר ל''יש עתיד'' מאשר למרכז הליכוד
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620583
ההחלטה התקבלה לפני שנים.
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620616
אז מרצ
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620625
מנהרת שלזינגר!
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620600
כעקרון מדינת ישראל עובדת לפני הנהלים של ה WHO בתחום מניעת הפוליו... אבל אני לא יודע מה הסיכויים של חברי מרכז ליכוד להגיע לשם.
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620604
וואו. לא ידעתי שהדוקטור השפיע גם על חיסול הפוליו במדינת ישראל...
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620605
הוא החזיר את הוירוס בטארדיס למצבו הראשוני כגורם לשיתוק מוח.
התגובה הכי פוליטיקלי קורקטית שתקראו השנה 620768
לנקודה הראשונה הייתי מוסיף אולי, שבניגוד לנהרות גרמניה, מקורותיהם של כמה משאריות הנחלים \\ שיפכונים באיזורים צפופי אוכלוסין בארצנו, מקורם בערוצים בפלסטין.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים