בתשובה לאישקש, 09/09/13 11:34
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621132
מה הבעיה לקפוץ לחומוסייה הקרובה (בשדרות או איפה שזה לא יהיה) ולהצטייד בקופסא, פעם בשבוע? זה לא יותר קשה מאשר להגיע לסופר/אטליז לקנות בשר.
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621133
ממרח חומוס שעשוי מחומוס טחינה לימון ותבלין ורק מחומוס טחינה לימון ותבלין יחזיק מעמד שבוע?!
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621139
אתה מזכיר לי את הבן שלי, כשהוא מעלה 3,000 סיבות למה לא לאסוף את הפליימוביל מהרצפה.
ואומרים שטבעונים טרחנים.

(ולשאלתך: נו טוב, 4-5 ימים. אז בשישבת תאכל משהו אחר).
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621484
זמן המדף של חומוס מחומוסיה הוא כמה שעות בלבד. למחרת הוא אמנם לא יהיה מקולקל, אם נשמר בקירור, אבל הטעם שלו יהיה גרוע משל חומוס תעשייתי.
ואת זה לא אני אמרתי! שוקי גלילי אמר!
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621527
אני לא יודע מי זה שוקי גלילי, אבל זה נכון. ועם הטחינה המצב עוד יותר מעניין: לדעתי חומרי השימור משביחים את טעמה.
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621531
דווקא מנסיוני טחינה ביתית משתמרת מספר ימים במקרר, אבל במיכל אטום.
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621532
משונה, הטחינה שאני מכין מקבלת טעם מריר מהר מאד.
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621533
שמת הרבה לימון מלח ושום כדי להרתיע את החיידקים?
:)
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621537
לא יודע אם הרבה אבל כן, אני שם את שני אלה. אולי הכלי האטום שלי לא אטום מספיק או שהוא לא מלא מספיק, כך שהאויר הכלוא מאפשר חמצון של כל מיני רכיבים או שיש בו מספיק חיידקים לבצע בטחינה את זממם. אנחנו מדברים על טחינה משומשום מלא, כן?
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621539
כן. אני אעשה ניסוי מבוקר ואדווח.
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621541
נהדר, תודה.
טחינה זה טעים 622276
מהלך הניסוי:

הכנתי טחינה בבית‏1 במוצאי יום כיפור(שבת), ואז גם אכלתי חלק ממנה, והשארתי אותה במקרר, אטומה בניילון נצמד. הטחינה שהוכנה לא היתה נוזלית, אלא יותר לכיוון הצמיגי.
מאז הקפדתי גם כל ערב לפתוח את הכיסוי פעם אחת לפחות + טעימה. ואז לאטום מחדש.
היום בערב (שלישי) - פתיחה אחרונה וחיסול שארית הטחינה עם פרוסת לחם.

תוצאות: עד סיום הניסוי, הטחינה שמרה על טעמה, גם אם היא קצת התמצקה והיא כמובן קצת פחות טרייה מטחינה שהוכנה זה עתה. לא הרגשתי מרירות, וודאי שלא טעם מקולקל.

1 כארבע כפות גדושות טחינה מלאה, בין חצי ללימון שלם, מים קצת יותר מהלימון. לאחר הערבוב, מלח + 2 שיני שום כתושות.
טחינה זה טעים 622290
תודה רבה. אנסה לשחזר את הניסוי ואדווח.
טחינה זה טעים 622294
מי קרח במקום מים רגילים יתנו תוצאה טובה יותר, אין לי מושג לגבי אורך החיים של הטחינה במקרר כי היא תמיד נגמרת באותו היום.
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621574
שוקי גלילי הוא מכר ותיק וחביב מאוד עלי, אבל אני לא נמנית על אסכולת אניני החומוס ולמען האמת גם לא מבינה אותה (מה יש לדקדק בקטנות? עפיצות, חמיצות... בכל מקרה אחרי שאוכלים כף-שתיים מהיציקה הזאת ונרדמים עד מחר בצהריים).
חלב זה המשקה היחיד שטעים עבורי 621585
אדרבא - למה לבזבז כסף וזמן על חומוס מהחומוסיה כשאפשר לקנות חומוס אחלה?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים