בתשובה לצפריר כהן, 09/09/13 10:21
עוד לא יצאו הטבעונים וכבר זה 621243
לגבי הטענה שהפוליו עומד להתחסל, זו טענה במחלוקת בין מומחים. זה שההודעות של הגופים המארגנים מצניעים את המחלוקת, לא מעלימה אותה. לאחר שהגופים האחראים הנ"ל התעלמו מהבעייתיות של חיסוני פוליו במדינות מפגרות על ידי _מחיקת מחלות_ מהרישומים, מחלות שהחיסונים גרמו בהודו ובסין — אין לי הרבה כבוד כלפיהם. בהודו ניפגעו מהחיסונים של פוליו פי 6 ויותר מניפגעי פוליו. היה סיפור דומה בזמנו בסין, אבל הפרטים יותר מעורפלים; חוץ מזה סין אינה מפגרת תברואתית כמו הודו ,לכן בסין הביעור יכול היה להצליח. הבעיה העיקרית בחיסון פוליו מוחלש: שהוא מחליף מגיפה במגיפה, מחליף מגיפת פוליו במגיפת פוליו מוחלש ומוטציות שלו, לא ברור עד כמה המגיפה של פוליו סינטטי נישלטת.

תרשום לפניך. מחלת האבעבועות השחורות היא המחלה _היחידה_ שהצליחו לבער מהעולם. שנן והפנם שוב, אבעבועות שחורות היא המחלה __היחידה__ מבין המחלות הנפוצות שהצליחו לבער. נכון לעכשיו ניסו לבער מהעולם עוד כשבע מחלות ולא הצליחו. זה שמנפנפים בכל פעם מחדש באותה הצלחה _יחידה_ של ביעור אבעבועות מהעולם לא עושה את ההצלחה _היחידה_ למתודה שמצליחה באופן כללי.

כמו כן. היה תאריך יעד לביעור הפוליו בערך בשנת 2000 או 2005 או משהו כזה, אין לי זמן לבדוק. תאריך היעד של ביעור פוליו נידחה שוב ושוב, כרגע דחוי ל- 2016 כמדומני. יש סיכוי משמעותי שתמיד ישארו קינים קטנים בעולם בהם הפוליו ימשיך לקנן.

יש הבדל ניכר בין החיסון של אבעבועות שחורות לבין חיסון פוליו מוחלש. הבדל אחד הוא סוג הווירוס בשימוש בשני המקרים , הבדל שני במיקום החיסון בשני המקרים. אין לי זמן להרחיב. שני הבדלים אילו יכולים להסביר (אולי) למה חיסון אבעבועות הצליח להדביר ולמה חיסון פוליו מקרטע בנסיון ההדברה. אבל מעבר להסברים אילו שיכולים להיות נכונים או לא יש את העובדות (שחזקות מכל הסבר): נסיון ההדברה של פוליו לא מצליח מכיוון שבמקומות מוכי מחלות הוא יוצר מחלות פוליו סינטטיות שגורמות נזק גדול יותר ממחלת פוליו המקורית.

יעד יותר צנוע , וניתן להשגה, הוא לבער כמעט לחלוטין את הפוליו במדינות שאינן חלשות מבחינה תברואתית. על זה נאמר: ה"מושלם" הוא אויבו של ה"טוב למדי". יש הרבה מחלות בעולם, גרועות הרבה יותר מפוליו, שבהן מסתפקים בהישג צנוע של הדברה חלקית במדינות מפותחות.

הערת אגב. פוליו כלל לא נחשבה כמגיפה בעולם עד שנת 1900 בערך. עד אז היו התפרצויות מקומיות בלבד. זו לפחות הטענה שניטענה בוויקיפדיה אנגלית, לפי זכרוני.
עוד לא יצאו הטבעונים וכבר זה 621255
זכורתני שקראתי שעד ראשית המאה ה-‏20 זו נחשבה למחלה קלה למדי שתקפה רק ילדים רכים, ורוב הילדים החלימו. השיפור בסניטציה ובהיגיינה גרם לזה שתינוקות הפסיקו להחשף לפוליו באופן "טבעי", וחטפו אותו בגיל מאוחר יותר, בצורה קשה יותר, עם השיתוק והכל‏1.
ציורים של נפגעי פוליו נמצאו כבר במצריים העתיקה.

1 אבל כפיצוי, הם הפסיקו לחטוף דיזנטריה וכולירה וטיפוס על כל צעד ושעל.
עוד לא יצאו הטבעונים וכבר זה 621272
יכול להיות שמומחים חלוקים. אבל בינתיים ארגון הבריאות העולמי הצליח לחסל את המחלה כמעט בכל העולם, להכחיד שניים מבין שלושת זני המחלה, ועוד.

למה צריכים את זה? כמו שטענת במקום אחר: חיסון כזה עולה עשרים שקלים למנה, ויש כמה מנות. חשוב כמה כסף אפשר למנוע מתעשיית החיסונים בדרך זו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים