בתשובה לויסט, 25/09/13 1:05
הא? 622605
לא התכוונתי לסרט דיסטופי, אלא לכל עיר מרכזית אחרת שאתה מכיר - לונדון, ניו יורק, פריז, יו ניים איט.

דווקא בהפגנה, כשצפיפות האנשים גדולה, מצלמה צמודת שוטר יכולה לראות 4-5 אנשים בכל רגע (במקרה הטוב, רוב הזמן היא תראה את הגב של האיש הקרוב ביותר), אבל מצלמה שיושבת על גג אחד הבניינים או על עמוד יכולה לראות מאות אנשים בכל רגע.
הא? 622665
דמיין מבוך,אופנוע עם מצלמה נכנס לתוכו, רוכב במהירות 900 קמ"ש ויוצא כעבור 5 שניות. אתה מבין שכרגע יש בידו צילום של תמונת המצב במבוך.
כעבור 30 שניות נכנס עוד אופנוע, מביא את תמונת המצב שלו, וכך כל כמה זמן, כמו בפולסים של רדאר, יש לנו מידע על כל מה שמתרחש שם. לאירועים שמתקיימים בין הפולסים ניתן לעשות אקסטרפולציה.

במקרה הנ"ל, במקום להציב 1000 מצלמות שיתעדו 24/7 את כל השכונה, אנחנו שולחים פעימה (ניידת) אחת שבאותו רגע נתון שבו היא קיימת- מחליפה את כל המצלמות.
בהפגנות- השוטר לא צריך לראות יותר מ4-5 אנשים בכל פעם, ואם כולם יעמדו אליו עם הגב 99% מהזמן- זה גם סבבה. כי במהלך התזוזה שלו ושל האנשים סביבו, כל אחד מהגבים הללו יקלט עם הפנים- שניה אחת, זה כל מה שצריך. אבל חוץ מהשוטר הבודד הזה יש עוד שוטרים שחלקם מצלמים את אותו הדבר מכיוונים שונים ובזמנים שונים.
ואז, אם תיקח את כל הצילומים הללו ותחבר למיקשה אחת- יצא לך ממשק דומה לSTREET VIEW, רק מבחינות מסוימות יותר מתקדם כי אפשר לטייל בזמן (ומבחינות אחרות פחות, אבל לצרכים הספציפיים הללו זה מספיק).

ואתה צודק, גם מצלמה קבועה זו שיטה לעקוב, אבל יש לה מספר חסרונות:
1) אתה צריך מצלמה לכל אזור כיסוי.
2) ככל שאתה מתרחק- האיכות יורדת.
3) זווית הצילום, לא תמיד היא מתאימה.
4)המידע הנוסף, למשל הקולי, שניתן לדלות משוטר נייד.
5) אתה אשכרה צריך להציב אותם (ז"א אתה לא יכול להתחיל לעקוב באופן ספונטני אלא לקבל מידע לפחות כמה ימים ).
6) מה עושים בצעדה? או בהפגנות פחות מקומיות (או מאושרות)?.

נו וכמובן העובדה שגם הצבת מצלמות כאלו זה דבר נפשע ואם היה חוק שמחייב לצלם כל אירוע- הייתי מתנגד אליו.

בפועל כמובן, 2 השיטות משלימות אחת את השניה כי גם למצלמות ניידות יש את החסרונות שלהם.

לגבי הטיעון של "אבל יש את זה בערים מרכזיות בעולם ואנשים חיים עם זה בשלום":
1. ממה שאני זוכר, דווקא אין את זה. באמריקה מספר ערים לאחרונה חושבים לעשות כזה דבר (ואולי באמת כבר עשו, הכתבות שקראתי היו לפני שנה+).
2. אתה באמת רוצה להביא את אנגליה כדוגמא? http://news.bbc.co.uk/2/hi/6524495.stm מזכיר משהו?
3. ליגוני, גם אם היית מממש את minority report (הסרט, לא הסיפור המקורי) או 1984- רוב האנשים ברוב הזמן היו חיים עם זה בשלום, כי רוב האנשים ברוב הזמן לא מושפעים ישירות מזוועות כאלו ואחרות או לחילופין- התרגלו. למעשה, החופש המערבי הוא אנומליה בהיסטוריה של האנושות (לפחות זו האירופאית והאסייתית).
בעצם דווקא דיקטטורים שכופים את רצונם מלמעלה על העם פחות מפחידים אותי, כי במקרים כאלו המיעוט שנדרס ויוצא לפעולה הוא די משמעותי ויותר סיכוי שיפול- הרבה מפחידה אותי דווקא דמוקרטיית דמה שהופכת לשלטון האספסוף ששם את הדריסה חווים חלקים עוד יותר קטנים ולכן להרבה יותר אנשים קל להתעלם ולחיות בשלום עם המצב.

ככה שאם אחרים קופצים מהגג- זה לא אומר שכדאי גם לנו.

נ.ב אם כי אני מוכרח להודות שהתקופה הקרבה גם היא מעולם לא נחוותה ע"י אף אחד- שכן, גם לעבדים תמיד היה חופש מסוים, תמיד היו להם את הסודות הקטנים שלהם, ותמיד הייתה להם אפשרות לא לציית ולא להיתפס (ואם יתפסו- יענשו), הפריצה הטכנולוגית שאנו חווים כעת הולכת להכחיד את זה, השליטה תהיה הרבה יותר הדוקה. :(
הא? 622754
מצלמות מדברות זו תופעה צומחת גם בישראל ולא רק בבריטניה. הן עדיין לא אינטראקטיביות כמו בבריטניה, אבל את התשתיות כבר מניחים.

במספר תחנות מטרונית/אוטובוס בחיפה (למשל) יש מצלמות + מערכות כריזה.
מערכות הכריזה צורחות בלופ אינסופי ג׳ינגלים ותשדירי שירות המפצירים באזרחים לשמור על החוק ועל זהירות.
איכס.
הא? 623010
בזמנים כאלו אני מקמץ אגרופים ומתעצבן על היותי חנון שומר חוק...
(אם כי מה שמפריע לי כאן הן המצלמות. נדמה לי שהרמקולים שמנגנים פרסומות הם בעיה ומטרד אבל מאופרה אחרת)...
הא? 623018
אם הרמקולים מפריעים לך, הצטייד בנשק הטלה כלשהו (ולו רוגטקה) או אולי איזשהו מוט טלסקופי וטפל בהן מחוץ לטווח הצילום של המצלמה.
הא? 623030
מחוץ לטווח של המצלמה הזו, יש עוד מצלמה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים