בתשובה לאישקש, 29/09/13 14:30
תיקו. 622902
המפה שהייתה ידועה להם בזמן הצהרת בלפור הייתה אולי זו של השטח שהיה מוגדר כשטח בבעלות משותפת (צרפתית-אנגלית) בהסכם סייקס-פיקו [ויקיפדיה] (כולל את ירושלים, עזה, לא בדיוק חיפה, לא כולל את הגליל העליון, הנגב. נדמה לי שאפילו לא את חברון).

הצהרת בלפור הייתה באנגלית והזכירה את השם "Palestine", מושג שלא היה מוגדר היטב באותו הזמן.
תיקו. 622907
(לא הבטחת משהו לגבי רוטשילד?)

"השם "פלסטין" מקורו בשם הפרובינקיה הרומית "סוריה פלשתינה" שהוקמה לאחר דיכוי מרד בר-כוכבא על ידי הרומאים ואשר כללה את שטח פרובינקית "יוּדֶאָה" שבוטלה לאחר המרד. משם זה נגזר השם פלשתינה (Palestine או Palästina) בו כונתה ארץ ישראל אצל עמי אירופה ובימי המנדט הבריטי נקבע לארץ ישראל השם "פָּלֶשְׂתִינָה (א"י)" (Palestine). בתקופת המנדט הבריטי שימש המונח "פלסטינים" (בערבית), Palestinians (באנגלית), "פלשתינאים" (בעברית) וכיוצא בזה ביתר הלשונות לתיאור כל תושביה של ארץ ישראל המנדטורית, יהודים, ערבים ואחרים. שם

"לארץ ישראל הייתה חשיבות אסטרטגית עבור בריטניה, בשל קרבתה לתעלת סואץ המאפשרת מעבר ימי מהים התיכון "-נראה שעל הגבול הדרומי הם די סגורים שם

הרומאים ידעו מה היא פלשתינה,העות'מאנים ידעו,הבבלים (..."בשנת 538 לפנה"ס פרסם כורש את קריאתו שזכתה לכינוי "הצהרת כורש" שבה, בין השאר, הרשה ליהודים לשוב לארץ ישראל ולהקים בה אוטונומיה יהודית. מלכי פרס לאחר כורש נטו חסד ליהודים..." שם)
אתה יודע,מוחמד יודע,ואני יודע-רק הבריטים לא ידעו?!
תיקו. 622908
לא נראה לי שכרגע אתה איש שיח.
תיקו. 622909
הרודוטוס בן המאה החמישית לפני הספירה משתמש בשם פלשתינה אם כי לא ברור מהו האזור הגיאוגרפי המדויק אליו התכוון, אם מקור השם פלישתים בא מהפלטים (גויי הים תושבי פלטוס) אפשר להניח שהיוונים קראו לאזור פלשתינה עוד בימי דוד.
תיקו. 622914
כבר מזמן חשבתי על הרעיון שאילו היינו מראש קוראים למדינה פלשתינה, אפילו עם הגרסה פלשתינה-א"י, ייתכן והשינוי הקטן הזה היה מונע את היווצרות העם הפלשתינאי‏1, או לפחות מקשה מאד על גיבוש ההגדרה שלו מבחינה בינלאומית. הניצול ההיסטורי של השם הזה על ידי בני הלאום הערבי הוא אחת מהברקות היחב"ל והיח"צ שלהם מאז ומעולם.

1 טוב, נסחפתי, אפשר למתן את העליהום.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים