בתשובה לאמ, 09/03/14 9:06
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628434
יש אוכלוסיה ניכרת אחרת (בין השאר באזורים שונים בהודו, סין וארצות הברית) שבה מי השתייה עשירים מספיק בפלואור ואין טעם להוסיף להם פלואור. צריך אפילו להוריד מהם פלואור בחלק מהמקרים.

ישראל בדקה גם היא את הנושא. לפחות בפעם האחרונה שבדקו היה הבדל של 25% בתחלואת שיניים בין אזורים מופלרים ללא מופלרים. קרא את דו"ח ועדת עדין:
הדיון בהפלרה הוא בעמוד 20, ויש עוד שלוש הסתייגויות בעמוד 55 וקצת אחריו.

ר' גם דיון במסקנותיה ב: http://aaconspiracies.wordpress.com/2012/08/09/%D7%9...

עברו כבר חמש שנים מאז. איפה הבדיקה המעודכנת?
בוא נוסיף את ההבהרה למחקר 628438
לגבי מחקר התחלואה בעששת בישראל שבו נימצאו הבדלים של 25 אחוז, באיזורים מופלרי מי שתיה ולא מופלרי מי שתיה. אין לי אפשרות להתייחס כי אין פרטים נוספים בעניין. על זה אני יכול לחזור על טענתי שתחלואת עששת יכולה לנבוע מגורמים שאינם מי שתיה אלא גורמים סוציואקונומיים. למשל , אם תחלואת עששת גבוהה בגליל יותר מאשר במרכז הארץ זה יכול לנבוע מכך שהערבים מקפידים פחות על היגיינה, או מעקב רפואי , או דייטת סידן וכדומה. בדו"ח בריאות ישראלי שהזכרת מציינים שבאירופה המים דלים בפלואור ואין הפלרה גורפת ולמרות זאת לא נימצאה בעיית עששת חמורה.

לא קראתי את כל הדוח אפילו לא מקצתו, מהקצת שקראתי הנושא של הפלרה היה אמור להידון מחדש לא יאוחר משנת 2012, זאת מכיוון שהיו חילוקי דעות: שלילת המשך ההפלרה לא הייתה גורפת , 6 בעד 4 נגד. הנושא כנראה נידחק עד ששרת הבריאות הנוכחית העלתה דרישה מחודשת להפסיק הפלרה. לפי מה שהבנתי, בשנת 2014 יהיה דיון מחודש, אולי הדיון שהיה אמור להתקיים בשנת 2012, תתקבל כנראה החלטה לכאן או לכאן בזמן הקרוב. בדיקה השוואתית של מצב העששת בישראל עקב הפסקת ההפלרה הגורפת תתקיים תוך עשר שנים , כנראה לאחר שההפלרה הגורפת תופסק.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים